290
H φωτιά φαίνεται να βρίσκεται κοντά σε κατοικίες | kefaloniapress.gr

Κεφαλονιά: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά – Στην παραλία οι τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2019, 10:54
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/09/2019 14:52
H φωτιά φαίνεται να βρίσκεται κοντά σε κατοικίες
|kefaloniapress.gr

Κεφαλονιά: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά – Στην παραλία οι τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2019, 10:54
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/09/2019 14:52

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε περίπου λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στα χωριά Βλαχάτα και Λουρδάτα.

Νωρίτερα κάτοικοι και τουρίστες είχαν βγει έντρομοι στους δρόμους, ενώ ο δήμος έδωσε εντολή εκκένωσης ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων στα Λουρδάτα, όπου η φωτιά πέρασε ανάμεσα από τα σπίτια.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά γρήγορα πέρασε προς την περιοχή Τραπεζάκι σε οικιστική ζώνη.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων επιχείρησε μόνο ένα ελικόπτερο από αέρος, καθώς τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο«εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα» με τους πολίτες να μεταφέρονται στην παραλία, ενώ όπως επεσήμανε ο ίδιος «με λεωφορεία ήμασταν έτοιμοι να τους πάμε σε πιο ασφαλή περιοχή».

Οι τουρίστες ενημερώθηκαν, μάζεψαν τα πράγματά τους και τους παρέλαβαν λεωφορεία, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kefaloniapress, κάποιοι δεν θέλησαν να φύγουν.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο ενισχύθηκαν μετά τις 9 το πρωί.

Ετσι, στη μάχη με τις φλόγες βρέθηκαν συνολικά 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Πιο αναλυτικά, τις επίγειες δυνάμεις αποτελούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρα οχήματα από ΟΤΑ και την Περιφέρεια.

«Η πυρκαγιά στην κυριολεξία πέρασε μέσα από τις αυλές των κατοικιών στην περιοχή Λουρδάτα χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές», δήλωσε στο ΑΠΕ ο Περιφερειακός Διοικητής της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος. «Η φωτιά έκαψε μια παλιά αποθήκη που βρισκόταν μέσα στο δάσος και ένα χωματουργικό μηχάνημα. Σε συνεργασία με την Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς, εκκένωσε κατοικίες και καταλύματα της περιοχής για να μην κινδυνέψει καμιά ανθρώπινη ζωή», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...