183
|

Μεγάλη φωτιά στην Αμαλιάδα – Εκκενώθηκε το χωριό Δαφνιώτισσα

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2018, 15:18
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/8/2018, 20:00

Μεγάλη φωτιά στην Αμαλιάδα – Εκκενώθηκε το χωριό Δαφνιώτισσα

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2018, 15:18
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/8/2018, 20:00

Στην εκκένωση του χωριού Δαφνιώτισσα, στην Αμαλιάδα Ηλείας, προχώρησαν οι Aρχές λόγω πυρκαγιάς σε δασική περιοχή που πήρε γρήγορα διαστάσεις, απειλώντας ήδη τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 30 οχήματα, 90 άνδρες καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα που προσπαθούν αν ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο δήμαρχος Hλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για το χωριό, ενώ η μερική -όπως διευκρίνισε- εκκένωση που έγινε, αφορούσε κυρίως άτομα με προβλήματα υγείας.

«Κύριο μέλημά μας είναι η φωτιά που καίει σε δασική έκταση να μην απειλήσει την κατοικημένη περιοχή», τόνισε, ενώ όπως είπε, και πέρυσι, στην ίδια εποχή, είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στην συγκεκριμένη περιοχή. Πρόκειται, συμπλήρωσε, για δάσος που δεν είχε καεί στις πυρκαγιές του 2007.

Δεύτερη φωτιά

Στην Ηλεία πάντως βρισκόταν σε εξέλιξη και μία δεύτερη δασική πυρκαγιά.

Η φωτιά φούντωσε το απόγευμα μεταξύ των περιοχών Γεράκι και Ανάληψη, και κατά την Πυροσβεστική δεν υπήρχε κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούσαν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, ένα  πεζοπόρο τμήμα και τρία ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...