441
Με το καπελάκι ο Τραμπ, και στα δεξιά του, ασκεπείς, η Ιβάνκα και ο Τζάρεντ. Do you remember the happy days? | EPA/JEFFREY SAUGER

«Μεγάλες προσδοκίες» για την Ιβάνκα και τον Τζάρεντ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2021, 20:25
Με το καπελάκι ο Τραμπ, και στα δεξιά του, ασκεπείς, η Ιβάνκα και ο Τζάρεντ. Do you remember the happy days?
|EPA/JEFFREY SAUGER

«Μεγάλες προσδοκίες» για την Ιβάνκα και τον Τζάρεντ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2021, 20:25

Πέρασε πια κάμποσος καιρός από την εισβολή των τραμπιστών στο Καπιτώλιο, οι Δημοκρατικοί εδραίωσαν για τα καλά την εξουσία τους, ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές τούς στηρίζουν κιόλας, το νερό στο αυλάκι μπήκε, κυλάει και πίσω δεν γυρνάει, οπότε τα διεθνή Μέσα επέστρεψαν στα ανάλαφρα δημοσιεύματα περί του «οίκου Τραμπ», όπως λένε. Ασφαλώς το θέμα είναι πιο εύπεπτο από την καθαυτό πολιτική, και ας μιλάμε για την αμερικανική εκδοχή της.

Προς ώρας δεν υπάρχουν πικάντικες λεπτομέρειες, μα ολίγα παραπολιτικά πτερόεντα που ξεκουράζονται από κλαδί σε κλαδί στο δέντρο των μίντια έπειτα από τις σύντομες πτήσεις τους. Η Ιβάνκα, λοιπόν, και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, δηλαδή η κόρη του προηγουμένου προέδρου των ΗΠΑ και ο διατελέσας σύμβουλός του στον Λευκό Οίκο γαμπρός του, έχουν ανοίξει δουλειές. Η Ιβάνκα θέλει να γίνει γερουσιαστής και ο Τζάρεντ μέγας επιχειρηματίας.

Ο Κούσνερ, εκ των υφαντών του πέπλου που στεφάνωσε τις λεγόμενες «Συμφωνίες του Αβραάμ», έπειτα από τον μεσανατολίτικο άθλο του διάλεξε ακριβώς τη Μέση Ανατολή για να βγάλει χρήμα. Σαν επιχειρηματική βάση του θα έχει ένα επενδυτικό fund που θα ιδρύσει στο Μαϊάμι και θα ονομάζεται Affinity Partners. Αυτό με τη σειρά του θα ανοίξει αντιπροσωπεία στο Ισραήλ μέσω της οποίας θα κλείνονται τα big deals στον Κόλπο, στη Βόρεια Αφρική, ακόμη και στην Ινδία. Αυτές θα είναι οι μελλοντικές «συμφωνίες του Κούσνερ», ας πούμε.

Οπως θα θυμάστε, λένε τα μίντια, στο ζευγάρι ασκήθηκαν πιέσεις από τους φιλελεύθερους κύκλους της Νέας Υόρκης, έτσι αυτό αναγκάστηκε μετά την ήττα του μπαμπά και τον αποχαιρετισμό στην Ουάσινγκτον να μεταβεί στο χρυσό κλουβί της Φλόριντα. Δεν πέρασαν και άσχημα τα παιδιά, αλλά…

Τώρα το ζεύγος ανασυντάσσεται, ωστόσο η Ιβάνκα και ο Τζάρεντ θα πορευτούν χώρια. Οχι, δεν υπάρχει δημοσιογραφική ώχρα στο θέμα, το ξεκαθαρίσαμε αυτό. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η Γερουσία καλεί την Ιβάνκα, δηλαδή έτσι νομίζει αυτή ότι συμβαίνει, και προετοιμάζεται αναλόγως για τον αγώνα τον καλό. Οπότε, αποκλίνουν τα ενδιαφέροντα, άρα και οι δρόμοι.

Η πλάκα είναι ότι η Ιβάνκα, που νιώθει ότι καλείται από το πεπρωμένο να διαδραματίσει σπουδαίο πολιτικό ρόλο στην αμερικανική σκηνή μέσω Γερουσίας, μπορεί να έχει και κομμάτι δίκιο. Από την ανάποδη όμως. Διότι η Ιβάνκα και ο Τζάρεντ ενδέχεται να κληθούν να καταθέσουν στην επιτροπή του Κογκρέσου που ερευνά τα γεγονότα της αποφράδας ημέρας και τα πεπραγμένα του Τραμπ. Ητοι, αν γνωρίζουν πότε ο μπαμπάς ετοίμασε τον λόγο του, πότε αντελήφθη ότι ο όχλος απειλούσε το Καπιτώλιο, αν ξέρουν κάτι για τον συντονισμό των διαδηλώσεων των τραμπιστών, και άλλα καυτά θέματα της 6ης Ιανουαρίου.

Μετά την κατάθεσή τους, ο Τζάρεντ, που ετοιμάζει βιβλίο με τις εμπειρίες του από την τετραετή θητεία του στον Λευκό Οίκο, θα μπορεί να γράψει και το τελευταίο κεφάλαιό του, το πιο ενδιαφέρον σίγουρα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...