300
Δεν εμφανίστηκε στον εισαγγελέα ο ηθοποιός | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πέτρος Φιλιππίδης: Απάντησε με υπόμνημα σε όσα τον κατηγορούν τρεις ηθοποιοί

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 16:40
Δεν εμφανίστηκε στον εισαγγελέα ο ηθοποιός
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πέτρος Φιλιππίδης: Απάντησε με υπόμνημα σε όσα τον κατηγορούν τρεις ηθοποιοί

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 16:40

Μέσω υπομνήματος, που κατέθεσε ο συνήγορός του στον εισαγγελέα, επέλεξε να αντικρούσει ο Πέτρος Φιλιππίδης τις σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του για δύο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμό, με θύματα γυναίκες ηθοποιούς.

Ο ηθοποιός προτίμησε να μην προσέλθει ο ίδιος ενώπιον του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου που ερευνά την υπόθεση, δυνατότητα που έχει σε αυτήν τη φάση της ποινικής διαδικασίας, αλλά να αντικρούσει τους ισχυρισμούς που προβάλλουν οι καταγγέλλουσες μέσω γραπτού υπομνήματος με τις θέσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πέτρος Φιλιππίδης ζήτησε από τον εισαγγελικό λειτουργό να εξετάσει συγκεκριμένα πρόσωπα, αίτημα που τουλάχιστον σε μία περίπτωση έγινε δεκτό από τον κ. Σπυρόπουλο. Ο εισαγγελέας φαίνεται να εξέτασε το πρωί μία γυναίκα που έχει σχέση με τον ηθοποιό, η οποία εκτιμάται ότι αναφέρθηκε κυρίως στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του καλλιτέχνη.

Μετά την εξέτασή της, υποβλήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του ηθοποιού το υπόμνημα με τις απαντήσεις του σε όσα καταγγέλλονται από τις τρεις συναδέλφους του.

Η έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού πλέον βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, με τον κ. Σπυρόπουλο άμεσα να αποφαίνεται αν θα πρέπει να ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού για τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που του αποδίδουν οι καταγγέλλουσες.

Οι τρεις ηθοποιοί, των οποίων οι καταγγελίες αποτέλεσαν το υλικό για την επίμαχη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Εισαγγελία, προσέφυγαν αρχικά στο πειθαρχικό όργανο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο βιασμός φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες, το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου, ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να εμφανίζει αντίστοιχη τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του οι οποίες ανέφεραν πως όταν, παρά τη βία που τους άσκησε, δεν πέτυχε τον στόχο του, τις απείλησε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...