193
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση του ορισμού του στην Επιτροπή | Nick Paleologos / SOOC

Με χαρτοφυλάκιο-έκπληξη στη νέα Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2019, 18:33
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση του ορισμού του στην Επιτροπή
|Nick Paleologos / SOOC

Με χαρτοφυλάκιο-έκπληξη στη νέα Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2019, 18:33

Αρμοδιότητα την πολιτική Αμυνας και Διαστήματος θα έχει ο Μαργαρίτης Σχοινάς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η τελική σύνθεση της επιτροπής πρόκειται να ανακοινωθεί την Τρίτη από την επικεφαλής της Επιτροπής. Το ΚΥΠΕ μεταδίδει πάντως ότι έχει σχεδόν «κλειδώσει» η κατανομή των αρμοδιοτήτων και δεν αναμένονται αλλαγές ή έστω θα είναι μικρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο κ. Σχοινάς θα αναλάβει το σχετικό χαρτοφυλάκιο, το οποίο θα συνοδευτεί από την ίδρυση μιας νέας γενικής διεύθυνσης.

Ο Γιοχάνες Χαν από την Αυστρία αναλαμβάνει τις εσωτερικές υποθέσεις και η Μαγκρέτε Βέσταγκερ από τη Δανία αναλαμβάνει εκτελεστική αντιπρόεδρος για θέματα ψηφιακής μετάβασης.

Η φιλανδή πρώην υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν την οικονομία (είναι το πρώην χαρτοφυλάκιο Μοσκοβισί) και η Σιλβί Γκουλάρντ από τη Γαλλία τον ανταγωνισμό στη θέση της Βεστάγκερ.

Ο ιταλός Πάολο Τζεντιλόνι αναλαμβάνει τη βιομηχανία και την εσωτερική αγορά, ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις την ενέργεια και ο ολλανδός Φρανς Τίμμερμανς αναλαμβάνει εκτελεστικός αντιπρόεδρος για το κλίμα.

Ο Ισπανός Ζοζέπ Μπορέλ αναλάμβάνει Ύπατος Εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική.

Τέλος, η κύπρια επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο για την προστασία των καταναλωτών και την υγεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...