484
| Intime/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Με βροχές μπαίνει η εβδομάδα – Τι καιρό θα κάνει ως την Τετάρτη

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2020, 09:33
|Intime/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Με βροχές μπαίνει η εβδομάδα – Τι καιρό θα κάνει ως την Τετάρτη

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2020, 09:33

Ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια της χώρας, αλλά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπονται για σήμερα Δευτέρα, με τον καιρό να παραμένει κατά τόπους άστατος και τις επόμενες ημέρες.

Για σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo.gr, αναμένονται νεφώσεις οι οποίες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας θα είναι πυκνότερες δίνοντας ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ενώ τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -2 έως 10 βαθμούς, στην Ήπειρο από 0 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 7 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 11 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη από 6 έως 15 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, επίσης με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές έως το μεσημέρι και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Την Τρίτη αναμένονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο νότιο Ιόνιο και σταδιακά στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.

Την Τετάρτη αναμένονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...