331
Η Βαρντουί Χατσατριάν θα τραγουδήσει στην Υδρα |

Με βραδιά «Μαρία Κάλας» γιορτάζει τα 100 του χρόνια το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Υδρας

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2019, 15:43
Η Βαρντουί Χατσατριάν θα τραγουδήσει στην Υδρα
|

Με βραδιά «Μαρία Κάλας» γιορτάζει τα 100 του χρόνια το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Υδρας

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2019, 15:43

Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Υδρας κορυφώνει τις εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς, η οποία έχει αφιερωθεί στα 100 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του με μια εξαιρετική μουσική βραδιά, αφιέρωμα στον επετειακό εορτασμό με τον τίτλο  «Viva Callas».

Πρόκειται για ένα κονσέρτο αφιερωμένο στη μεγάλη υψίφωνο Μαρία Κάλας με την διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο Βαρντουί Χατσατριάν, η οποία ειδικά για τον σκοπό αυτό θα ταξιδέψει από την Ελβετία στην Υδρα.

Στο πιάνο θα τη συνοδέψει ο καταξιωμένος ιταλός πιανίστας Κοράντο Βάλβο.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Υδρας το Σάββατο, 24 Αυγούστου, στις 9 μ.μ.

Ποια είναι η Βαρντουί Χατσατριάν

Η Χατσατριάν έκανε το ντεμπούτο της το 1996 στο θέατρο της Οπερας του Ερεβάν, στην Αρμενία.

Το 2004 λαμβάνει το εθνικό βραβείο της Αρμενίας στην κατηγορία «Καλύτερη ηθοποιός όπερας της χρονιάς».

Η επαγγελματική της πείρα στην Ευρώπη ξεκινά το 1999, όταν κερδίζει τον διεθνή διαγωνισμό «Chant à Liège» (Βέλγιο). Κατά τα επόμενα δύο χρόνια βραβεύεται  σε επτά διεθνείς διαγωνισμούς.

Το 2001, η Βαρντουί κερδίζει το Grand Prix Μαρία Κάλλας της Αθήνας και το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιού Montserrat Caballé . Η τελευταία της επέτρεψε να λάβει διάφορες κρατήσεις και προσκλήσεις σε φημισμένα φεστιβάλ.

Εχει τραγουδήσει, μεταξύ άλλων, στο θέατρο Bolshoy (Μόσχα), στο θέατρο Bunka Kaykan (Τόκιο), στο Teatro di Verdi (Sassari), στο Teatro Sperimentale di Spoleto, στο φεστιβάλ Euro Mediterraneo στη Ρώμη στο φεστιβάλ Castell de Peralada στην Ισπανία, στο φεστιβάλ MIDEM στις Κάννες, στο φεστιβάλ Suoni di Primavera στην Ιταλία, στο Flâneries Musicales d’Eté του Reims, στο φεστιβάλ d’Ambronay στη Γαλλία.

Η Βαρντουί έχει συνεργαστεί με τους Montserrat Caballe, Angela Ghiorghiu, Cecilia Gasdia, José Cura, Carlos Almaguer, Franco Vassallo, υπό την καθοδήγηση των Pierre Dominique Ponnelle, Alexander Joel, Fabio Pirona, Adrian Leaper, Werner Pfaff, Miguel Ortega, Gabor Takacs-Nagy κλπ.

Εχει επίσης πραγματοποιήσει συναυλίες και ρεσιτάλ στο Salle Gaveau του Παρισιού, στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, στο θέατρο Kodak στο Λος Aντζελες, στην αίθουσα Βικτώριας της Βιέννης, στο Montreux Stravinsky Auditorium, σε πόλεις όπως Πράγα, Μόντρεαλ, Ρώμη, Μαδρίτη, Μόναχο, Αθήνα , Βαρκελώνη, Βιέννη, Κοπεγχάγη, Βρυξέλλες κ.λπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...