562
Η Πάντμα Λάκσμι | EPA/JASON SZENES

«Με βίασαν όταν ήμουν 16 ετών – έμεινα σιωπηλή για χρόνια»

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 22:51
Η Πάντμα Λάκσμι
|EPA/JASON SZENES

«Με βίασαν όταν ήμουν 16 ετών – έμεινα σιωπηλή για χρόνια»

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 22:51

Η τηλεστάρ Πάντμα Λάκσμι αποκάλυψε με κείμενό της στους New York Times την πιο τραυματική εμπειρία που υπέστη όταν ήταν μόλις 16 ετών. Γεννημένη στην Ινδία, γνωστή στις ΗΠΑ ως παρουσιάστρια της δημοφιλούς εκπομπής μαγειρικής «Top Chef», πρώην μοντέλο και πρώην σύζυγος του διάσημου συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι, περίμενε 32 ολόκληρα χρόνια, ώσπου να μιλήσει ανοιχτά για το γεγονός ότι κάποιος τη βίασε όταν ήταν έφηβη.

Με αφορμή την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ στον υποψήφιο για το Ανώτατο Δικαστήριο, Μπρετ Κάβανο, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τουλάχιστον δύο γυναικών, η 48χρονη Λάκσμι αποφάσισε να μοιραστεί τα όσα έζησε εκείνο το μοιραίο βράδυ, αλλά και τους λόγους για τους οποίους παρέμεινε σιωπηλή μετά τον βιασμό της.

View this post on Instagram

I wrote an Op-Ed for @nytimes about something terrible that happened to me in my youth, something that happens to young women every day. We all have an opportunity to change the narrative and #believesurvivors. Link in bio. @nytopinion ?: @inezandvinoodh

A post shared by Padma Lakshmi (@padmalakshmi) on

Η 49χρονη τηλεστάρ και πρώην μοντέλο υποστηρίζει ότι μετά τον βιασμό της άρχισε να νιώθει ότι ήταν δικό της λάθος και να καταλαβαίνει τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες μπορεί να μην αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.

Σχολιάζοντας επίσης τις δηλώσεις του Τραμπ -πως οι γυναίκες αυτές θα έπρεπε από τότε να έχουν καταγγείλει τον δικαστή Κάβανο- η Λάκσμσι είπε χαρακτηριστικά: «Καταλαβαίνω γιατί οι γυναίκες αυτές κράτησαν τις πληροφορίες για τον εαυτό τους τόσα χρόνια χωρίς να πάνε στην Αστυνομία. Για χρόνια έκανα το ίδιο πράγμα».

Η παρουσιάστρια υποστηρίζει ότι ο βιασμός της έγινε όταν αποκοιμήθηκε στο σπίτι ενός άνδρα, τον οποίο δεν κατονομάζει.

«Οταν ήμουν 16 ετών, άρχισα να βγαίνω με έναν τύπο που είχα γνωρίσει στο εμπορικό κέντρο Puente Hills, σε ένα προάστιο του Λος Αντζελες. Δούλευα εκεί μετά το σχολείο, στο τμήμα με τα αξεσουάρ. Εκείνος εργαζόταν σε κατάστημα με ανδρικά ρούχα. Ηταν 23 χρόνων και σπούδαζε. Μου φαινόταν ωραίος και γοητευτικός. Είχε γνωρίσει και τη μητέρα μου. Δεν είχαμε προχωρήσει σεξουαλικά, ήξερε ότι ήμουν παρθένα. Δεν ήμουν σίγουρη για το πότε θα αισθανόμουν έτοιμη. Με βίασε παραμονή Πρωτοχρονιάς»: με αυτά τα λόγια, αρχίζει η σοκαριστική της αφήγηση.

Και συνεχίζοντας: «Ισως θα αναρωτιέστε αν εκείνο το βράδυ ήμουν μεθυσμένη. Δεν ήμουν. Οχι ότι έχει σημασία, αλλά δεν ήμουν. Ισως θα θέλετε να μάθετε αν ήμουν προκλητικά ντυμένη ή τον είχα προκαλέσει ερωτικά. Και πάλι δεν έχει σημασία, πάντως, για την ιστορία, φορούσα ένα μακρύ μαύρο φόρεμα με μακριά μανίκια, που άφηνε ακάλυπτους μόνο τους ώμους μου. Πήγαμε σε μερικά πρωτοχρονιάτικα πάρτι και μετά καταλήξαμε στο σπίτι του. Μιλούσαμε και ήμουν τόσο κουρασμένη που με πήρε ο ύπνος».

Ακολουθεί η περιγραφή του βιασμού: «Ξύπνησα από έναν πολύ έντονο πόνο, σαν να με μαχαίρωναν ανάμεσα στα πόδια μου. Τον βρήκα από πάνω μου. Ρώτησα “Τι κάνεις;” και μου είπε “Θα πονέσει για λίγο”. Τον παρακάλεσα να σταματήσει, ουρλιάζοντας. Ο πόνος ήταν αφόρητος και ενώ εκείνος συνέχιζε, εγώ έκλαιγα από τον φόβο μου. Στο τέλος, είπε: “Πίστευα ότι θα πονούσες λιγότερο αν το έκανα ενώ κοιμόσουν”. Μετά με πήγε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι μου. Δεν το είπα στη μητέρα μου ούτε στους φίλους μου και σίγουρα ούτε στην Αστυνομία. Αρχισα να αισθάνομαι ότι το σφάλμα ήταν δικό μου… Φαντάστηκα ότι οι ενήλικες θα με ρωτούσαν τι δουλειά είχα στο διαμέρισμά του».

Και καταλήγοντας, προσπαθώντας να πει πόσο σημαντικό είναι να σπάσει επιτέλους αυτός ο γυναικείος κώδικας σιωπής: «Σήμερα, 32 χρόνια μετά τον βιασμό μου, μιλάω πρώτη φορά δημόσια για ό,τι συνέβη. Δεν έχω τίποτα να κερδίσω μιλώντας για όλα αυτά. Αντιθέτως, έχουμε πολλά να χάσουμε αν συνεχίσουμε αυτόν τον κώδικα σιωπής, που επί γενιές ολόκληρες, έχει επιτρέψει σε τόσους άνδρες να διαπράξουν τόσο σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...