179
Στόχος τέτοιες εικόνες να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά στη Βουλή | INTIMEnews

Με τροπολογία Βορίδη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 15:39
Στόχος τέτοιες εικόνες να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά στη Βουλή
|INTIMEnews

Με τροπολογία Βορίδη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 15:39

Στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων καταδικασθέντων για κακουργηματικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Χρυσής Αυγής, προβλέπει τροπολογία την οποία αναμένεται να καταθέσει άμεσα στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», με την εν λόγω τροπολογία αφαιρείται  από τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.τόσο το δικαίωμα καθόδου στις επόμενες εκλογές, όσο και το δικαίωμα ψήφου.

Όπως προβλέπεται, οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους και δεν μπορούν να ψηφίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της επιβληθείσας ποινής τους.

Παράλληλα, δεν έχουν δικαίωμα να καταρτίσουν συνδυασμό προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις εκλογές εφόσον καθίσταται ασυμβίβαστο η κατοχή επιτελικής θέσης σε πολιτικό κόμμα για τον οριστικά καταδικασθέντα για αδικήματα των κεφαλαίων 1-6 του δεύτερου βιβλίου του Ποινικού κώδικα (προσβολές κατά τους πολιτεύματος, προδοσία της χώρας, νόθευση της εκλογικής διαδικασίας, βία κατά των εκλογέων κτλ) ή για εγκλήματα που επισείουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στην προς κατάθεση τροπολογία προβλέπεται επίσης η απαγόρευση ιδιωτικής χρηματοδότησης για κόμματα των οποίων ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ή νόμιμος εκπρόσωπος έχει αμετάκλητη καταδίκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...