275
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επιδεικνύει το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού της | REUTERS/Johanna Geron/Pool

Με το ψηφιακό πιστοποιητικό στο χέρι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Ξεκινά περιοδεία

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 11:58
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επιδεικνύει το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού της
|REUTERS/Johanna Geron/Pool

Με το ψηφιακό πιστοποιητικό στο χέρι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Ξεκινά περιοδεία

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 11:58

Με το κινητό της τηλέφωνο στο χέρι και το ψηφιακό πιστοποιητικό στην οθόνη, στραμμένο προς τις κάμερες, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι ξεκινά την περιοδεία της στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Πριν από το Πάσχα υποσχεθήκαμε στους Ευρωπαίους ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό έτσι ώστε να πάρουν πίσω ένα κομμάτι της κανονικότητας όταν σχεδιάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τη Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπέγραψαν κανονισμό για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κορονοϊό» ανέφερε ενθουσιασμένη η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Σημείωσε ότι «τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου, αλλά εάν ένα κράτος-μέλος επιθυμεί, μπορεί εθελοντικά να εγγραφεί νωρίτερα. Αυτό έκανε το Βέλγιο. Το Βέλγιο επιτρέπει από σήμερα τα ταξίδια με πιστοποιητικό και εκδίδει αυτά τα πιστοποιητικά».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισήμανε ότι «όλοι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό τεστ ή έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό, μπορούν να το λάβουν. Μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί 15 κράτη-μέλη και από την 1η Ιουλίου όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να εφαρμόζουν αυτά τα ψηφιακά πιστοποιητικά». Η Ελλάδα είναι μία από αυτές τις χώρες.

Λεπτομέρεια από το πιστοποιητικό της προέδρου της Κομισιόν. Δύο δόσεις για τη γεννημένη στις 5 Οκτωβρίου 1958 Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (REUTERS/Johanna Geron/Pool)

«Σχεδιάζω τώρα να ξεκινήσω την περιοδεία στα 27 κράτη-μέλη για το NextGenerationEU.

Είμαι πολύ περίεργη να ελέγξω και να δω πώς λειτουργεί αυτό το πιστοποιητικό» κατέληξε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

H Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν ξεκίνησε την περιοδεία της από την Ισπανία, ενώ την Πέμπτη θα βρεθεί στην Αθήνα και έπειτα στην Κοπεγχάγη της Δανίας και την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News