| Τwitter/@GreeceMFA
Επικαιρότητα

Με τη συμμετοχή Σουηδίας και Φινλανδίας η Σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ – δήλωση Δένδια

Η Ελλάδα βρίσκεται απέναντι σε κάθε μορφή αναθεωρητισμού, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών προσερχόμενος στη συνεδρίαση στο Βουκουρέστι
Protagon Team

Την πάγια ελληνική θέση για την προστασία της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών, απέναντι σε κάθε μορφή αναθεωρητισμού, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στη Σύνοδο των υπουργών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι – την πρώτη με τη συμμετοχή των ομολόγων του της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ (πίσω του ακριβώς ο Νίκος Δένδιας) με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών-μελών της Συμμαχίας – Μαζί τους και οι ομόλογοί τους της Σουηδίας και της Φινλανδίας/ Υπ. Εξωτερικών

Το συμπέρασμα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, είναι σαφές: ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα.

Αναλυτικά η δήλωση Δένδια:

Η Σύνοδος σήμερα πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών της Σουηδίας και της Φινλανδίας, τους οποίους καλωσορίζουμε στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια.

Ως γνωστόν, η Ελλάδα έχει ψηφίσει τα σχετικά Πρωτόκολλα εισδοχής.

Η ελληνική θέση στην Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ είναι σαφής. Κατ’ αρχήν, στηρίζουμε την Ουκρανία. Αλλά γενικότερα, είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό. Και οι πάγιες αρχές μας είναι η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και η προστασία της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών.

Το συμπέρασμα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι σαφές: ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα.