342
Ο Τζουν Ινούε χρησιμοποίησε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να συνθέσει το τραγούδι προς τιμήν του Πάπα | REUTERS/Hideto Sakai

Με τεχνητή νοημοσύνη υποδέχεται η Ιαπωνία τον Πάπα Φραγκίσκο

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2019, 21:54
Ο Τζουν Ινούε χρησιμοποίησε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να συνθέσει το τραγούδι προς τιμήν του Πάπα
|REUTERS/Hideto Sakai

Με τεχνητή νοημοσύνη υποδέχεται η Ιαπωνία τον Πάπα Φραγκίσκο

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2019, 21:54

Το σύγχρονο hi-tech πρόσωπο της Ιαπωνίας θέλει να προβάλει η κυβέρνηση της χώρας με κάθε ευκαιρία, ακόμη και σε επίσκεψη ενός θρησκευτικού ηγέτη. O Πάπας Φραγκίσκος θα βρεθεί το Σάββατο στην Ιαπωνία για να πάρει μέρος στο Συνέδριο Καθολικών Επισκόπων που θα γίνει στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters ανατέθηκε στον ιάπωνα συνθέτη και μουσικό παραγωγό Τζουν Ινούε να γράψει ένα τραγούδι το οποίο θα αποτελέσει το «επίσημο» τραγούδι του συνεδρίου. Για να συνθέσει το τραγούδι που ονομάζεται «Προστάτευσε όλη την Ζωή-Τα Σημεία των Καιρών» ο Ινούε δεν βασίστηκε μόνο στην έμπνευση του αλλά και στην βοήθεια του «Amadeus Code AI», ενός προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να συνθέτει μουσικά θέματα και τραγούδια μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων.

Ο Ινούε ομολογεί ότι σκέφτηκε πολύ για το αν πρέπει να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης αλλά κατέληξε στην απόφαση να το κάνει επειδή όπως λέει η ιστορία της μουσικής είναι στενά συνδεδεμένη με την τεχνολογία. «Σκέφτηκα ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσω ό,τι όπλα είχα στην διάθεση μου για να φτιάξω αυτό το τραγούδι και έτσι αποφάσισα να καταφύγω στην πιο προηγμένη τεχνολογία που υπήρχε για αυτό τον σκοπό» δηλώνει.

Το τραγούδι θα ακουστεί σε μεγάλες συγκεντρώσεις που θα γίνουν στο Τόκιο και το Ναγκασάκι και υπάρχει μάλιστα συγκεκριμένη χορογραφία που το συνοδεύει. Εχουν επινοηθεί κάποια χορευτικά βήματα και ορισμένες κινήσεις των χεριών που ο Ινούε ευελπιστεί ότι οι χιλιάδες συμμετέχοντες σε αυτές τις συγκεντρώσεις θα μάθουν και θα κάνουν όλοι μαζί.

Μάλιστα οι κινήσεις των χεριών αποτελούν στην ουσία λέξεις στην νοηματική γλώσσα. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν σε ένα κόσμο χωρίς ήχο και θα ήθελα να καταλάβουν και αυτοί τους στίχους και το μήνυμα τους» λέει ο Ινούε. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια χώρα ενόψει της επίσκεψης ενός Πάπα φροντίζει να δημιουργείται ένα καινούργιο τραγούδι προς τιμήν της άφιξης του αλλά σίγουρα είναι το πρώτο τραγούδι που κρύβεται πίσω του τόσο προχωρημένη τεχνολογία. Ο Φραγκίσκος, που θα πάει και στην Χιροσίμα, είναι ο δεύτερος Πάπας που επισκέπτεται την Ιαπωνία μετά τον Ιωάννη Παύλο Β’  πριν από 38 χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...