180
Rapid test στον σταθμό «Σύνταγμα» του μετρό |

Με SMS τα αποτελέσματα του rapid test για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 11:56
Rapid test στον σταθμό «Σύνταγμα» του μετρό
|

Με SMS τα αποτελέσματα του rapid test για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 11:56

Συνεχίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τα rapid tests στον γενικό πληθυσμό, προκειμένου να ανιχνευθούν όσο περισσότερα περιστατικά κορονοϊού είναι δυνατόν, με στόχο να απομονωθούν και να μειωθεί η μεταδοτικότητα.

Σήμερα, Τρίτη, οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στον σταθμό «Σύνταγμα» του μετρό και πραγματοποίησαν εξετάσεις σε όσους το επιθυμούσαν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η ανταπόκριση των πολιτών είναι εξαιρετικά μεγάλη και υπάρχει πιθανότητα η διαδικασία να διαρκέσει δύο ώρες περισσότερες από τον προγραμματισμό (έως τις 4 μ.μ.), ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι προσέρχονται.

Μάλιστα, προκειμένου να μη δημιουργείται συνωστισμός κατά την αναμονή για τα αποτελέσματα, τέθηκε σε λειτουργία η νέα διαδικασία αποστολής ενημερωτικού SMS.

«Στο υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ η τεχνολογία είναι στην υπηρεσία των πολιτών. Τα κλιμάκια διεξάγουν το τεστ, το αποτέλεσμα έρχεται με μήνυμα στο κινητό των πολιτών και εμείς μπορούμε να καταχωρίζουμε στη βάση μας τα δεδομένα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλη Κικίλιας, ο οποίος από τις 10 το πρωί βρίσκεται στον σταθμό του μετρό, όπου διεξάγεται τo rapid test.

Μέχρι τις 11.30 το πρωί είχαν πραγματοποιηθεί 350 γρήγορα τεστ και από αυτά τα έξι ήταν θετικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...