181
Ο Πρωθυπουργός με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε φωτογραφία από παλαιότερη συνάντησή τους | INTIMEnews

Με Σακελλαροπούλου η έναρξη των ενημερώσεων Μητσοτάκη για την κρίση του «Oruc Reis»

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2020, 10:54
Ο Πρωθυπουργός με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε φωτογραφία από παλαιότερη συνάντησή τους
|INTIMEnews

Με Σακελλαροπούλου η έναρξη των ενημερώσεων Μητσοτάκη για την κρίση του «Oruc Reis»

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2020, 10:54

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ξεκίνησε τον κύκλο ενημερώσεων για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολούθησαν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, με πρώτη αυτή με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, λίγο πριν τις 13.00.

To τουρκικό ερευνητικό «Oruc Reis» συνεχίζει τον πλου του 50 ΝΜ -πλέον- εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, παρακολουθούμενο στενά από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Αγκυρα έχει κινητοποιήσει περισσότερα από 20 πολεμικά σκάφη  (φρεγάτες, κορβέτες, τορπιλάκατοι και υποβρύχια) στην ευρύτερη περιοχή.

Τα καλώδια του «Oruc Reis»παραμένουν ποντισμένα, αν και είναι απίθανο να μπορεί να κάνει έρευνες λόγω του θορύβου απο την υπερσυγκέντρωση πλοίων του ελληνικού και του τουρκικού Ναυτικού κοντά του.

 

Το καθεστώς Ερντογάν έδωσε επίσης στη δημοσιότητα χάρτη με τις «υπεράκτιες δραστηριότητες του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis» στη θαλάσσια περιοχή που οριοθετήθηκε πρόσφατα με τη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, σε ελάχιστη απόσταση από την Κάρπαθο.

Ταυτόχρονα, με ανάρτησή του στο Twitter (δείτε τη κάτω), ανώτερος αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναδημοσιεύει τον χάρτη, θέτοντας κατά πάγια τακτική της Αγκυρας, θέμα Καστελορίζου και κατηγορώντας την Ελλάδα για «μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...