309
|

Με πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης οι διαγνώσεις στο ΥΓΕΙΑ

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 15 Νοεμβρίου 2018, 14:31

Με πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης οι διαγνώσεις στο ΥΓΕΙΑ

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 15 Νοεμβρίου 2018, 14:31

Μετά την ιατρική διάγνωση από τους ειδικούς παθολόγους – ογκολόγους, οι επιστήμονες του Ομίλου Υγεία (ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ), χρησιμοποιούν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, ως εργαλείο δεύτερης διάγνωσης.

Πρόκειται για την πλέον καινοτόμα τεχνολογία που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το σύστημα ονομάζεται «Watson for Oncology» και είναι μία ειδική πλατφόρμα της IBM, η οποία αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, με στόχο την υποστήριξη των ιατρών, καθώς μέσω αυτής έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης, διαδικτυακά και άμεσα, στις τελευταίες θεραπευτικές προσεγγίσεις ογκολογικών περιστατικών παγκοσμίως.

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, όπως αναφέρθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση με θέμα «All about Oncology», που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αξιοποιεί την τεχνολογία αιχμής των Νοσοκομείων του και σε συνδυασμό με το κορυφαίο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του, συνθέτει ένα εξελιγμένο Τομέα Ογκολογίας, με τις πλέον οργανωμένες ογκολογικές και χειρουργικές κλινικές, υπερσύγχρονα και εξειδικευμένα τμήματα απεικόνισης, διάγνωσης και θεραπείας, το state-of-the-art Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, το μοναδικό στην Ελλάδα Τμήμα Ακτινοχειρουργικής Εγκεφάλου γ-Knife και το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων και Εφήβων, ενώ παράλληλα εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες μεθόδους και πρωτόκολλα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Ανδρέας Καρταπάνης δήλωσε ότι «ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στα 48 χρόνια λειτουργίας του, κύριο μέλημα έχει την προσφορά άριστης ποιότητας υπηρεσιών υγείας, με ευθύνη για τη ζωή στους ασθενείς και τους οικείους τους. Η επιστήμη της Ογκολογίας εξελίσσεται πλέον σε Σύμμαχο ζωής, γι’ αυτό και στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ επενδύουμε στην δημιουργία του πλέον οργανωμένου Κέντρου Ογκολογίας στην ιδιωτική υγεία στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι, όλοι οι ογκολογικοί ασθενείς των νοσοκομείων μας, να αντιμετωπίζονται με τις πλέον σύγχρονες και διεθνώς αποδεκτές διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους στους τομείς της πρόληψης, της διάγνωσης και της εξατομικευμένης και ολιστικής θεραπείας. Φροντίζουμε όλα τα νοσοκομεία μας, να εξοπλίζονται συνεχώς με τα πλέον καινοτόμα ιατρικά μηχανήματα, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι το κορυφαίο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό θα είναι πάντα διαθέσιμο για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών του κάθε ασθενή».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...