419
Ο Πάνος Τσακλόγλου έδωσε πολιτικό όρκο προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πολιτικός όρκος του Πάνου Τσακλόγλου και άλλα δύο ενδιαφέροντα στοιχεία της ορκωμοσίας

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 13:16
Ο Πάνος Τσακλόγλου έδωσε πολιτικό όρκο προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πολιτικός όρκος του Πάνου Τσακλόγλου και άλλα δύο ενδιαφέροντα στοιχεία της ορκωμοσίας

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 13:16

Η ορκωμοσία των πέντε νέων μελών της κυβέρνησης –τριών καινούργιων και δύο που άλλαξαν χαρτοφυλάκιο καθώς αναβαθμίστηκαν– έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο υπό πρωτοφανή μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, με μάσκες και πολλά αντισηπτικά. Και πέρα από την εθιμοτυπία και το τι χρώμα μάσκα φορούσε ο καθένας και η καθεμία, υπήρξαν δυο τρία στοιχεία παραπολιτικού ενδιαφέροντος.

Κατ’ αρχάς, ο Πάνος Τσακλόγλου, νέος υφυπουργός Εργασίας. Σε αντίθεση με τους άλλους τέσσερις, τον Θόδωρο Σκυλακάκη (αν. υπουργός Οικονομίας), τον Νίκο Παπαθανάση (αν. υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων), τη Ζωή Ράπτη (υφ. Υγείας) και τον Νίκο Ταγαρά (υφ. Περιβάλλοντος) που έδωσαν θρησκευτικό όρκο, ο κ. Τσακλόγλου επέλεξε να δώσει πολιτικό όρκο.

Σκυλακάκης, Παπαθανάσης (δεν διακρίνεται), Ράπτη και Ταγαράς έδωσαν θρησκευτικό όρκο (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

Ο προερχόμενος από την Κεντροαριστερά διακεκριμένος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έγινε έτσι το πρώτο μέλος μιας δεξιάς ελληνικής κυβέρνησης που ορκίζεται να τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους, όχι σε έναν εκπρόσωπο της ιεραρχίας, αλλά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το δεύτερο που είχε ενδιαφέρον ήταν η παρουσία στην τελετή ορκωμοσίας του Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης καταφθάνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στην ορκωμοσία – μπροστά δεξιά, ο αναπληρωτής του, Νίκος Παπαθανάσης (Nick Paleologos / SOOC)

Τυπικά, o κ. Γεωργιάδης δεν είχε λόγο να παρίσταται στην ορκωμοσία. Πιθανότατα λοιπόν να θέλησε, ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, να δώσει το «παρών» ούτως ώστε από τη μία να δώσει «θεσμικό βάρος» στην αναβάθμιση του κ. Παπαθανάση ως αναπληρωτή του και από την άλλη να δείξει ότι ο ίδιος δεν εθίγη από την αφαίρεση αρμοδιοτήτων (ο αν. υπουργός αναλαμβάνει τις επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ, με αποτέλεσμα ο κ. Γεωργιάδης να χρειαστεί ακόμα και να τσακώνεται γι’ αυτό στα social media με τον ΣΥΡΙΖΑ). Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δεν παρέστη για να δει τον δικό του πρώην υφυπουργό, κ. Σκυλακάκη, να ορκίζεται αναπληρωτής του.

Και για να μην παραλείψουμε να αναφερθούμε στα μέτρα για τον κορονοϊό που εφαρμόστηκαν κατά την τελετή, αξίζει να αναφερθεί ότι ο μόνος που δεν φορούσε μάσκα σε κλειστό χώρο όπου βρισκόταν η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας ήταν ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας, ο επίσκοπος Ωρεών, Φιλόθεος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μάσκα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με μάσκα. Και ο ιερέας;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...