223
Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, η οποία και δικαιώθηκε | InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με PCR ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 22:01
Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, η οποία και δικαιώθηκε
|InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με PCR ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 22:01

Υπό όρους προστασίας της Δημόσιας Υγείας θα επιστρέψουν στις μονάδες υγείας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουαρίου, μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση έως το τέλος του χρόνου του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στην Υγεία, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν να έχουν επαναξιολογήσει την αναγκαιότητα του.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας δέχεται εισηγήσεις για την κατάρτιση ενός αυστηρού πρωτοκόλλου επιστροφής τους, με την λήψη των απαραίτητων μέτρων για να μην υπάρχει επικινδυνότητα. Μεταξύ άλλων, προτάθηκε η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid Test) ίσως και 2 φορές την εβδομάδα, που θα πληρώνουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Ηδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πώς θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ. Θα εφαρμοστεί, παρ’ όλο που θεωρώ ότι είναι μια επικίνδυνη απόφαση για τη Δημόσια Υγεία. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο», δήλωσε (Mega) νωρίτερα την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Αναφερθείς στο χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του ανεμβολίαστου προσωπικού, πρόσθεσε: «Σίγουρα θα είναι από 1η Ιανουαρίου που ολοκληρωνόταν το μέτρο και με την απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να ανανεωθεί. Δεν ξέρω αν θα είναι νωρίτερα με τα πρωτόκολλα που θα βγάλουμε, αλλά το πιθανότερο θα είναι από 1/1/2023».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...