270
Η είδηση του θανάτου του δούκα του Εδιμβούργου δεσπόζει στο Piccadilly Circus | REUTERS/Hannah McKay

Με όρους Covid-19 η κηδεία του Φίλιππου – Εκκληση της κυβέρνησης Τζόνσον για τον συνωστισμό

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2021, 18:49
Η είδηση του θανάτου του δούκα του Εδιμβούργου δεσπόζει στο Piccadilly Circus
|REUTERS/Hannah McKay

Με όρους Covid-19 η κηδεία του Φίλιππου – Εκκληση της κυβέρνησης Τζόνσον για τον συνωστισμό

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2021, 18:49

Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να μη συναθροίζονται σε εξωτερικούς χώρους για να αφήσουν λουλούδια έξω από τις βασιλικές κατοικίες, μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου.

«Αν και πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για πολλούς, ζητάμε από τους πολίτες να μη συγκεντρώνονται έξω από τις βασιλικές κατοικίες και να συνεχίσουν να ακολουθούν τις υγειονομικές συστάσεις, ιδιαίτερα να αποφεύγουν να συναντώνται σε μεγάλες ομάδες και να ελαχιστοποιούν τις μετακινήσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του Πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου.

«Στηρίζουμε τον βασιλικό οίκο ζητώντας τα λουλούδια, ως φόρος τιμής (στον εκλιπόντα), να μην τοποθετούνται έξω από τις βασιλικές κατοικίες αυτή τη στιγμή».

Κόσμος πολύς έξω από το Μπάκιγχαμ (REUTERS/Hannah McKay)
Λίγα άνθη για τον εκλιπόντα (REUTERS/Henry Nicholls)
(REUTERS/Henry Nicholls)

Στο μεταξύ, η βασιλική εταιρεία College of Arms έκανε γνωστό πως δεν θα τελεστεί επίσημη κηδεία με πλήρεις τιμές για τον εκλιπόντα πρίγκιπα Φίλιππο ούτε θα οργανωθεί λαϊκό προσκύνημα, λόγω των περιορισμών κατά της Covid-19.

«Η κηδεία δεν θα είναι με πλήρεις τιμές και δεν θα προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα. Η σορός της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας θα μεταφερθεί στο Κάστρο του Γουίνδσορ ενόψει της κηδείας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Αυτό συμβαδίζει με την παράδοση και τις επιθυμίες του εκλιπόντα», αναφέρει το College of Arms.

«Τα σχέδια για την κηδεία έχουν αναθεωρηθεί, δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία Covid-19 και δυστυχώς ζητείται οι πολίτες να μην επιχειρήσουν να παραστούν ή να συμμετάσχουν σε καμία από τις διαδικασίες που συνθέτουν την κηδεία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News