370
Ο Αλέξης Τσίπρας το βήμα της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕnews

Με Νοvartis και ακρίβεια η απάντηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη: «Είστε πολλαπλασιαστής της κρίσης»

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 13:29
Ο Αλέξης Τσίπρας το βήμα της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Με Νοvartis και ακρίβεια η απάντηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη: «Είστε πολλαπλασιαστής της κρίσης»

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 13:29

Mε επίθεση για την υπόθεση της Νovartis, την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και την κρίση ακρίβειας που πλήττει την κοινωνία, ξεκίνησε την ομιλία του-απάντηση  στον Πρωθυπουργό, στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Μιλήσατε για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής πολιτικής, ξεχάσατε όμως να αναφέρετε πέντε λέξεις: ακρίβεια, πληθωρισμός, βενζίνη, πανδημία, σκευωρία», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αφιερώνοντας το πρώτο μέρος της πρωτολογίας του στα εθνικά θέματα και τη διαχείριση των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας έκανε και πάλι λόγο για εθνικά επιζήμια πολιτική στο «δόγμα Παπάγου» και για διπλωματική ήττα στη Μαδρίτη.

Αναλαμπή εθνικής ομοψυχίας, η δημόσια δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης -με αφορμή τις πρόσφατες «παραινέσεις» Ερντογάν προς τον ελληνικό λαό- ότι «είμαστε όλοι ενωμένοι» απέναντι σε τέτοιους είδους παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας.

«Θαρρώ πως είστε ο πρώτος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης που είναι παράγοντας πολιτικής αστάθειας στον τόπο. Ζητάμε εκλογές εδώ και έξι μήνες, γιατί είστε μεγεθυντής και πολλαπλασιαστής της κρίσης. Κάθε μέρα που περνά φορτώνετε με βάρη και τη χώρα και την επόμενη κυβέρνηση», είπε ο κ. Τσίπρας κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο ίδιο πλαίσιο μίλησε για «βατερλώ» της κυβέρνησης από το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για τη λεγόμενη «σκευωρία» της Νοvartis, αλλά και για  «στραπάτσο» του Πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο, οσον αφορά το Κράτος Δικαίου.

Σε έντονα ειρωνικό ύφος, τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να σταματήσει να «μαδάει τη μαργαρίτα» και να πει πότε θα προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την την ομιλία του Πρωθυπουργού «case study»  για πολιτικούς επιστήμονες για το «πώς μπορεί κανείς να κάνει το μαύρο άσπρο και πώς να πει τόσα, μα τόσα ψέματα».

«Η πραγματικότητα είναι που σας διαψεύδει όχι εμείς», τόνισε και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι για να μιλήσει για κοινωνική πολιτική, «ντύθηκε όχι σοσιαλδημοκράτης, αλλά ΚΚΕ».

Οσο για τις αναφορές στο 2015 και την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση «τρώει τρία χρόνια από τα έτοιμα» αντιτείνοντας: «Αφήσατε τη χώρα δύο φορές χρεοκοπημένη και τώρα ζητάτε και τα ρέστα. Εσείς την αφήσατε δύο φορές χρεοκοπημένη και εμείς σας την παραδώσαμε στα χεριάκια σας εκτός μνημονίων. Κοιμάστε ήσυχοι γιατί τρώτε από τα έτοιμα τρία χρόνια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...