215
/ | INTIMEnews

Την απόρριψη της αίτησης Λαγού ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 15:03
/
|INTIMEnews

Την απόρριψη της αίτησης Λαγού ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 15:03

Με νέα σύνθεση της έδρας θα αποφασίσει το δικαστήριο για το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε δια του συνηγόρου του, Κωνσταντίνου Πλεύρη,  ο καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιάννης Λαγός.

Δεδομένου ότι στο αίτημα εξαίρεσης των μελών του δικαστηρίου είχαν εξαιρεθεί η εισαγγελέας Οικονομίου και ο αναπληρωτής της, Στέλιος Κωσταρέλλος, αμφότεροι παραμένουν στις θέσεις τους.

Η έδρα επανήλθε με νέα σύνθεση, ωστόσο η διαδικασία διακόπηκε εκ νέου λόγω κωλύματος της β΄επίκουρης ανακρίτριας της υπόθεσης, Μαρίας Βετούλα – Σιμιτζή.

«Εναν – έναν σας στέλνουμε σπίτι σας», αντέδρασε σε δηκτικό ύφος ο Γιάννης Λαγός.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη της αίτησής του, καθώς όπως είπε, «δεν προσβλήθηκαν πραγματικά γεγονότα, αλλά το αίτημα στηρίζεται σε βάση υπονοιών. Ως εκ τούτου, ζήτησε «να κριθεί αόριστη και απαράδεκτη διότι ασκείται καταχρηστικά».

Ο ίδιος ο καταδικασθείς πάντως, επέμεινε προκλητικά, φωνάζοντας προς τους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονταν έξω από Εφετείο:  «Η τρίτη έδρα που αλλάζει σε μια μέρα. Το υποσχέθηκα. Θα τους κάνω να μην ξέρουν από πού θα φύγουν. Δίκαια και νόμιμα. Εκμεταλλευτηκαν 67 αθώες ψυχές. Εμάς και τις οικογένειές μας. Θα τους κρίνουν τα ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Αν τελικά απορριφθεί η αίτηση που έχει καταθέσει ο Γιάννης Λαγός, το δικαστήριο αναμένεται να προχωρήσει κανονικά στην επόμενη και τελική φάση της δίκης, αυτής των ποινών για όλους τους καταδικασθέντες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...