395
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Με ΜΑΤ και… Aρη Βελουχιώτη η ομιλία Τσίπρα στη Λαμία

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 22:57
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Με ΜΑΤ και… Aρη Βελουχιώτη η ομιλία Τσίπρα στη Λαμία

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 22:57

Με τη Λαμία να έχει μετατραπεί σε… «φρούριο» από τη μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησε με σχεδόν μια ώρα καθυστέρηση η προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πλατεία Πάρκου.

Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με ένα απόσπασμα ομιλίας του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία, πριν από 75 χρόνια, την «πιο συναρπαστική πολιτική ομιλία», όπως είπε απευθυνόμενος στους πολίτες που συμμετέχουν στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του.

Χαρακτήρισε «ανατριχιαστικά επίκαιρα» τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη, τα οποία λένε: «Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων».

«Υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο που γράφει πάνω κατάργηση της 13ης σύνταξης, 7ημερη εργασία, κατάργηση οκτάωρου, απολύσεις και ένα άλλο ψηφοδέλτιο που με μεγάλα γράμματα γράφει πάνω όσα τα θετικά μέτρα που πήραμε μετά την έξοδο από τα Μνημόνια του Αυγούστου του 2018», είπε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αντίστοιχα, ενώ για το πρόγραμμα της Ν.Δ. είπε ότι είναι «χειρότερο» και από αυτό του ΔΝΤ, είναι ένα «σκληρό νεοφιλελεύθερο, αντιλαϊκό πρόγραμμα».

Ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του κ. Τσίπρα αναλώθηκε σε προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιτελείου του.

«Τα στημένα πλάνα με κομπάρσους, που του στήνουν οι επικοινωνιολόγοι του, κάνουν κακό στον κ. Μητσοτάκη», είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ηττηθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Στο στόχαστρό του ο Πρωθυπουργός έβαλε επίσης τον Κώστα Μπακογιάννη επειδή, όπως είπε, δεν μιλά για τα έργα που έγιναν στη Φθιώτιδα αλλά και τον «ανθέλληνα», όπως των χαρακτήρισε, Μάνφρεντ Βέμπερ που αντέδρασε για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση.

«Να ασχοληθείς με την Βαυαρία που έχει γίνει ο αδύναμος κρίκος της ευρωπαϊκής οικονομίας. Τα χρήματα αυτά είναι από τις θυσίες του ελληνικού λαού και όχι από τα δάνεια των δανειστών με τα υψηλά (;) επιτόκια» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση σε βάρος του Γιάννη Στουρνάρα χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

«Αντιδρούν στα μέτρα και αυτοί που είναι εγκατεστημένοι σε θεσμικά προπύργια από την κυβέρνηση Σαμαρά. Σε κάθε δύσκολη διαπραγμάτευση τους βρίσκαμε απέναντι», είπε και πρόσθεσε: «Φτάνει πια. Είστε παρελθόν. Δεν σας έχουμε ανάγκη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...