267
Οι φλόγες στο Κέντρο του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι ήταν ορατές από πολύ μακριά | Facebook

Με γενικό μπλακ άουτ κινδύνεψε η Αττική – εικόνες σοκ από το Κρυονέρι

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2018, 14:16
Οι φλόγες στο Κέντρο του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι ήταν ορατές από πολύ μακριά
|Facebook

Με γενικό μπλακ άουτ κινδύνεψε η Αττική – εικόνες σοκ από το Κρυονέρι

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2018, 14:16

Χωρίς ρεύμα κόντεψε να μείνει ολόκληρη η Αττική λόγω φωτιάς στο κέντρο υψηλής τάσης του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στο Κρυονέρι, με σειρά εκρήξεων που ήταν ορατές ακόμα και από την Εύβοια (δείτε το βίντεο με τις απίστευτες εικόνες κάτω).

Χτες βράδυ μετασχηματιστής στη ΔΕΗ

Geplaatst door Nick Noussis op Dinsdag 17 juli 2018

Από τις συνεχείς εκρήξεις κινδύνεψε σοβαρά το ηλεκτρικό σύστημα μεταφοράς, με αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Από την πυρκαγιά τέθηκαν εκτός λειτουργίας δύο από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Σε εξέλιξη ήταν μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης αυτοψία πραγματογνωμόνων στο Κέντρο του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι.

Η κατάσταση εξακολουθεί πάντως να είναι εξαιρετικά σοβαρή με δεδομένη και την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος από τη μαζική χρήση κλιματιστικών λόγω αυξημένων θερμοκρασιών.

Με ανακοίνωση του την Τρίτη, ο ΑΔΜΗΕ εμφανίστηκε ωστόσο καθησυχαστικός.

Όπως επιβεβαίωσε, τη νύχτα της 16ης Ιουλίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά λόγω βλάβης σε στοιχείο του Συστήματος Μεταφοράς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του Αγίου Στεφάνου Αττικής – πυρκαγιά όμως που σβήστηκε ταχύτατα με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, το συμβάν δεν επηρέασε καθόλου την ομαλή τροφοδότηση των καταναλωτών της Αττικής και δεν σημειώθηκε η παραμικρή διακοπή ηλεκτροδότησης, γεγονός που -όπως υπογραμμίζεται-  αντανακλά τις ισχυρές αντοχές του Συστήματος.

Ηδη, τονίζεται, συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έχουν ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στον εξοπλισμό που υπέστη βλάβη λόγω της πυρκαγιάς. Οι βλάβες έχουν αρχίσει να επιδιορθώνονται σταδιακά και αναμένεται η πλήρης αποκατάστασή τους εντός των επόμενων 24ωρων.

Ο ΑΔΜΗΕ, στην ανακοίνωσή του, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του Συστήματος και την απροσκόπτη ηλεκτροδότηση της Αττικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...