223
Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια άσκησης | Intime

Με ευρεία συναίνεση πέρασε στη Βουλή η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 23:36
Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια άσκησης
|Intime

Με ευρεία συναίνεση πέρασε στη Βουλή η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 23:36

Η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής έδωσε κατά πλειοψηφία -και μάλιστα με ευρεία συναίνεση- την έγκρισή της στη νέα δομή και το βασικό σχέδιο διάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί οριστικά από το ΚΥΣΕΑ.

Υπέρ της δομής ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής. Κατά της δομής ψήφισαν, για διαφορετικούς λόγους το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, ενώ «παρών» δήλωσε το ΜέΡΑ25.

Την Επιτροπή ενημέρωσε για το σχέδιο κεκλεισμένων των θυρών ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των αρχηγών των Επιτελείων.

Το σχέδιο καλύπτει τα έτη 2020-2034 και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προβλέψεις για εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά και τη δημιουργία Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, στην οποία θα υπαχθούν οι ειδικές δυνάμεις των τριών όπλων (Στρατός, Ναυτικό και Αεροπορία).

Ακόμη, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, προβλέπεται η δημιουργία νέων πολυδύναμων μονάδων με επάνδρωση άνω του 80%.

Εν τω μεταξύ, οριστικοποιούνται το επόμενο διάστημα οι σχεδιασμοί για την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες στον Στρατό Ξηράς, με πληροφορίες, επίσης του ΣΚΑΪ, να κάνουν λόγο για εφαρμογή « διζωνικού συστήματος». Οσοι υπηρετούν σε παραμεθόριο θα κάνουν θητεία 9 μηνών ενώ όσοι επιλέγουν να κάνουν θητεία σε αστικά κέντρα στην ενδοχώρα, θα έχουν θητεία 12 μηνών.

Δύσκολη, πάντως, θεωρείται η υλοποίηση του σχεδίου για στράτευση στα 18, που εκτός των άλλων θα στερούσε από τις Ενοπλες Δυνάμεις νέους με επιστημονική κατάρτιση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...