336
Ο ΓΑΠ σε ομιλία του στην Καβάλα | Facebook/George A. Papandreou

Με επίκληση στον παππού του, ο Παπανδρέου απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2021, 22:02
Ο ΓΑΠ σε ομιλία του στην Καβάλα
|Facebook/George A. Papandreou

Με επίκληση στον παππού του, ο Παπανδρέου απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2021, 22:02

Την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου συμμετοχικού κόμματος, όπου ο λαός θα έχει φωνή και δύναμη με ουσιαστική επιρροή στις αποφάσεις της πολιτείας, τόνισε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, από την Καβάλα όπου βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του σε κεντρικό καφέ στην παραλία της πόλης, ο κ. Παπανδρέου θυμήθηκε την πρώτη επίσκεψή του στην Καβάλα ως μικρό παιδί τότε, μαζί με τον παππού του, Γεώργιο Παπανδρέου, τον αείμνηστο Γέρο της Δημοκρατίας. Ηταν τα χρόνια, όπως σημείωσε, του «ανένδοτου αγώνα».

Στη σύντομη ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα σε «όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να βρουν στέγη σε αυτήν την ωραία παράταξη», διευκρινίζοντας ότι «τους θέλουμε όχι για ψηφοφόρους, αλλά για ενεργούς πολίτες. Για να φτιάξουμε μαζί μια νέα Ελλάδα, μια νέα πορεία της χώρας μας και ξανά να ανεβάσουμε τον ήλιο τον πράσινο πάνω από την Ελλάδα».

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το ΚΙΝΑΛ μια «δύναμη της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης απέναντι στην ανισότητα και την αδικία, μια δύναμη της απελευθέρωσης των ανθρώπων και των δυνάμεων της κοινωνίας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους νέους ανθρώπους και στις μεγάλες δυνατότητες που έχουν να προσφέρουν πολλά και σημαντικά στην πατρίδα μας, σημειώνοντας ωστόσο ότι «η αξιοσύνη των νέων ανθρώπων, δυστυχώς, δεν αναγνωρίζεται στη χώρα μας».

Στη συνέχεια ζήτησε από τους παρευρισκομένους να κάνουν μια διαλογική συζήτηση και να απαντήσει στα δικά τους ερωτήματα, ώστε, όπως είπε, να ακούσει τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε μιλήσει στην Ξάνθη και στον οικισμό της Μύκης, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με πολίτες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στη Μύκη

Από την Ξάνθη, τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι η παράταξη που εγγυάται δικαιώματα και απηύθυνε κάλεσμα σε «όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να βρουν στέγη σε αυτή την ωραία παράταξη», διευκρινίζοντας ότι «τους θέλουμε όχι για ψηφοφόρους, τους θέλουμε για ενεργούς πολίτες. Για να φτιάξουμε μαζί μια νέα Ελλάδα, μια νέα πορεία της χώρας μας και ξανά να ανεβάσουμε τον ήλιο πάνω απ’ την Ελλάδα, τον πράσινο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...