402
Ο Νέιθαν Εβανς στον δρόμο για την κορυφή των τσαρτ | Tik Tok

Με ένα τραγούδι στο Tik Tok… ο ταχυδρόμος βγάζει δίσκο!

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2021, 17:35
Ο Νέιθαν Εβανς στον δρόμο για την κορυφή των τσαρτ
|Tik Tok

Με ένα τραγούδι στο Tik Tok… ο ταχυδρόμος βγάζει δίσκο!

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2021, 17:35

Την Παρασκευή ήταν ένας απλός ταχυδρόμος και την Τετάρτη είχε υπογράψει συμβόλαιο με τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία. Κι όλα αυτά χάρη στο Tik Tok, που έκανε διάσημο τον Νέιθαν Εβανς από τη Σκωτία.

Ο 26χρονος ταχυδρόμος και ερασιτέχνης μουσικός ανέβασε τον Δεκέμβριο ένα βιντεάκι στο οποίο τραγουδά χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων ένα παραδοσιακό φολκ τραγούδι. Το «The Wellerman» είναι ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή φολκ κομμάτια και ανήκει στην κατηγορία των «θαλασσοτράγουδων» που τραγουδούσαν οι βρετανοί ναυτικοί στα πλοία την ώρα της δουλειάς τους, τον 19ο αιώνα. Τα τραγούδια αυτά είχαν συγκεκριμένο ρυθμό, που βοηθούσε τους ναυτικούς σε δουλειές οι οποίες απαιτούσαν ρυθμικές κινήσεις.

Το βίντεο έγινε viral και η φήμη του έφτασε μέχρι τον διάσημο συνθέτη μιούζικαλ, Αντριου Λόιντ Βέμπερ, ο οποίος ανέβασε με τη σειρά του βίντεο στο οποίο τον συνόδευε εξ’αποστάσεως στο πιάνο. «Μου πήρε δύο ημέρες να μιλήσω από το σοκ», λέει στην Telegraph,

Με αυτά και με αυτά, ο Εβανς έφτασε το μισό εκατομμύρο ακόλουθους, το βίντεο το είδα οκτώ εκατομμύρια άτομα, του ζητούσαν συνεντεύξεις όλα τα βρετανικά ΜΜΕ και η φήμη του έφτασε μέχρι την Polydor Records, που του πρόσφερε δισκογραφικό συμβόλαιο. Το πρώτο του single, το συγκεκριμένο τραγούδι φυσικά, κυκλοφορεί σύντομα.

«Βλέπετε πώς ήμουν ταχυδρόμος την Παρασκευή και σήμερα έχω υπογράψει στη μεγαλύτερη δισκογραφική στον κόσμο; Τα κατάφερα και βγάζω single. Το μέλλον θα είναι λαμπρό, ελπίζω. Είναι ευκαιρία ζωής και δεν θα εμφανιστεί ξανά. Ακόμα και αν δεν βγει κάτι από αυτό, θα ξαναγίνω ταχυδρόμος. Αλλά αυτή τη στιγμή, άρπαξα την ευκαιρία και θα δούμε τι θα συμβεί», δήλωσε.

Ο ίδιος αποδίδει την ξαφνική του επιτυχία στην χαρακτηριστική σκωτσέζικη προφορά του με την οποία τραγουδά, αλλά και στην πανδημία.

«Εκείνη την εποχή, τα τραγούδια αυτά χρησιμοποιούνταν για να ανεβάσουν το ηθικό, τα τραγουδούσαν όλοι μαζί για να κρατήσουν τους ναυτικούς στον ίδιο ρυθμό να κάνουν τη δύσκολη δουλειά καλύτερα. Ετσι και τώρα, νομίζω ότι έγινε ξανά επίκαιρο, επειδή όλοι είναι στενοχωρημένοι και μπορούν να το τραγουδήσουν και να τους ανεβάσει τη διάθεση. Μας φέρνει όλους μαζί, μας δίνει την αίσθηση ότι είμαστε όλοι ενωμένοι. Κάποιοι παίζουν βιολιά, άλλοι ακορντεόν και συνοδεύουν τα φωνητικά μου. Αν με συνόδευε και ο Εντ Σιράν, θα λιποθυμούσα», λέει ο Εβανς.

Οσο και αν του αρέσουν τα θαλασσοτράγουδα όμως, δεν έχει καλή σχέση με τη θάλασσα. Παθαίνω ναυτία και δεν νομίζω ότι η ζωή του ναυτικού είναι για μένα. Ούτε να μπω σε πλοίο για να ταξιδέψω δεν μπορώ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...