469
φωτ. αρχείου | ΕΡΤ

Με ελικόπτερο κατευθείαν Ιθάκη ο Τσίπρας για το διάγγελμα

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 10:55
φωτ. αρχείου
|ΕΡΤ

Με ελικόπτερο κατευθείαν Ιθάκη ο Τσίπρας για το διάγγελμα

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 10:55

Την ώρα που η πολιτική κόντρα για την περιβόητη έξοδο από τα μνημόνια μαίνεται, με ολίγον από Καβάφη και Ομηρο στη μέση, ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε με ελικόπτερο στην Ιθάκη για το πανηγυρικό διάγγελμα.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρωθυπουργό στο νησί του Οδυσσέα, προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Ανωγής στις 10 το πρωί.

Σύμφωνα με το ithacanews.gr, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Διονύση Στανίτσα στο δημαρχείο, στο Βαθύ, και ακολούθως θα κάνει μία βόλτα  κατά την οποία θα έχει την ευκαιρία να τα πει με φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο «Μέντωρ», το οποίο θα του παραθέσει ο δήμαρχος Ιθάκης.

Ο ακριβής τόπος του διαγγέλματος παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 21 Αυγούστου, στην Ιθάκη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη», ανέφερε η σύντομη ανακοίνωση από το Μαξίμου χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Φαβορί είναι η νησίδα Λαζαρέτο ή το Κάστρο. Διάγγελμα δηλ.  με  φόντο το λιμάνι της Ιθάκης, αντί του Καστελόριζου όταν ανακοινώθηκε η είσοδος της χώρας στο μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ιθάκης, ο ίδιος ειδοποιήθηκε για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού μόλις σήμερα το πρωί (αν και ομολογουμένως είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, δεδομένων των προετοιμασιών για την υπόδοχή του κ. Τσίπρα).

«Ειδοποιήθηκα πριν από ένα τέταρτο ότι θα έρθει ο Πρωθυπουργός στην Ιθάκη για να κάνει το διάγγελμα», ανέφερε ο Διονύσης Στανίτσας μιλώντας στον Real Fm. «Dεν μας έχουν δώσει ούτε την ώρα άφιξης, ούτε την ώρα του διαγγέλματος ενώ δεν έχουν ενημερώσει και για τον τόπο που θα γίνει το διάγγελμα. Αυτό που μου είπαν είναι ότι θα έχει συνάντηση στο Δήμο μαζί μου και με κάποιους δημοτικούς συμβούλους», ισχυρίστηκε ο κ. Στανίτσας.

Στην Κουμουνδούρου εν τω μεταξύ πασχίζουν να συγκρατήσουν τους πανηγυρισμούς για το τέλος της «σκοτεινής εποχής των μνημονίων».

«Μια νέα μέρα ξημερώνει για τη χώρα. Η σκοτεινή εποχή των μνημονίων είναι πια παρελθόν. Το μέλλον του τόπου είναι πια στα δικά μας χέρια, ώστε να μείνουν ως μια δυσάρεστη ανάμνηση, ως μια μαύρη περίοδος που την αφήνουμε για πάντα πίσω μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση που συνοδεύεται από την εικόνα της πλώρης του καραβιού που φθάνει στο προορισμό του την αυγή!

«Αφήνουμε πίσω μας τη μνημονιακή νύχτα, αλλά δεν ξεχνάμε ούτε πώς βρεθήκαμε στο Καστελόριζο, ποιοι μας οδήγησαν στο γκρεμό, ούτε τον ακραίο και απάνθρωπο νεοφιλελευθερισμό, τα αντικοινωνικά μέτρα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, αλλά και την καταστολή κάθε φωνής που δεν πίστευε ότι ‘τα μνημόνια είναι ευλογία’», συνεχίζει η ανανοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθεται με δριμύτητα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Όσο κι αν κάποιοι πασχίζουν να αρνηθούν την πραγματικότητα, διαψεύδοντας ακόμα και τους Ευρωπαίους ομοϊδεάτες τους, σήμερα ξεκινάει μια νέα περίοδος για την κοινωνία. Χωρίς την ασφυκτική επιτροπεία, χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη των δόσεων», επιμένουν να υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου θέλοντας να πείσουν ίσως ακόμα και τους εαυτούς τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...