370
Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης | Intimenews

Με εισήγηση Χρυσοχοΐδη νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο Μιχάλης Καραμαλάκης

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 10:53
Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης
|Intimenews

Με εισήγηση Χρυσοχοΐδη νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο Μιχάλης Καραμαλάκης

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 10:53

Ο αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, είναι ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) το πρωί της Παρασκευής, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επιλογή Καραμαλάκη έγινε κατόπιν σχετικής εισήγησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο πρώην υπαρχηγός είχε αναλάβει υπηρεσιακά τα ηνία της Αστυνομίας μετά την αποπομπή του Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τα θέματα της αρμοδιότητάς του και με εισήγηση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη αποφασίστηκε η σύσταση θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού.

Ο νέος σύμβουλος, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα, θα είναι γραμματέας του ΚΥΣΕΑ και θα έχει ρόλο συντονισμού των θεμάτων εθνικής ασφαλείας.

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

O Μιχάλης Καραμαλάκης κατάγεται από τον Αχεντριά του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων Ηρακλείου, ενώ γεννήθηκε στο Σουφλί Νομού Εβρου το έτος 1964.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το 1982 και αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών το 1988.

Αποφοίτησε ευδόκιμα από το τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας (2000).

Συμμετείχε με επιτυχία σε επιμορφωτικά σεμινάρια για θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, οργανωμένου εγκλήματος, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ναρκωτικών, τεχνικών και τακτικής προανάκρισης, αυτοάμυνας, οπλοτεχνικής και αυτοπροστασίας, καταπολέμησης ρατσισμού και ξενοφοβίας, τροχαίας, σχέσεων αστυνομίας και κοινού, διαχείρισης κρίσιμων και έκτακτων περιστατικών.

Ασκησε καθήκοντα επί σειρά ετών ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας εκπροσωπώντας τους έλληνες αξιωματικούς σε διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια, ομάδες εργασίας και ημερίδες.

Επίσης, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου των Αστυνομικών Συνδικάτων (CESP), εργάστηκε σε θέματα αστυνομικής δικαιοδοσίας και εναρμόνισης των αστυνομικών και δικαστικών δομών στην Ευρώπη.

Υπηρέτησε ως Διοικητής σε διάφορες μάχιμες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επί 22 χρόνια.

Από τον Μάρτιο του 2012, με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014.

Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στον βαθμό του υποστράτηγου και τοποθετήθηκε ως γενικός διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016.

Την 16/02/2016 προήχθη στον βαθμό του αντιστράτηγου και τοποθετήθηκε ως γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του προϊσταμένου επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 02/11/2018 τοποθετήθηκε στη θέση του υπαρχηγού του Σώματος.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...