238
Ο κ. Κοτζιάς κουνά και πάλι το δάχτυλο στην αντιπολίτευση | ΙΝΤΙΜΕnews

Με μπροστάρη τον Κοτζιά η επιχείρηση ποινικοποίησης των αποκαλύψεων για Καμμένο

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2017, 13:13
Ο κ. Κοτζιάς κουνά και πάλι το δάχτυλο στην αντιπολίτευση
|ΙΝΤΙΜΕnews

Με μπροστάρη τον Κοτζιά η επιχείρηση ποινικοποίησης των αποκαλύψεων για Καμμένο

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2017, 13:13

Με μπροστάρη τον Νίκο Κοτζιά η κυβέρνηση συνεχίζει την απόπειρα ποινικοκοποίησης των αποκαλύψεων για τις υπόγειες διαδρομές που οδήγησαν στη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Δύο 24ωρα μετά την επίκληση του Ποινικού Κώδικα και την απειλή της 10ετούς κάθειρξης για τους βουλευτές που δημοσιοποιούν απόρρητα έγγραφα, ο υπουργός Εξωτερικών επανέρχεται με νέα δήλωσή του κατά της αντιπολίτευσης, την οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ χαρακτηρίζει συνένοχη στην διακίνηση δημόσιων εγγράφων που απειλούν τα  εθνικά συμφέροντα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς καταλογίζει στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι θεωρούν τον νόμο που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων, «στενό κορσέ» για τις επιδιώξεις τους, προειδοποιώντας  παράλληλα  ότι με κάθε απόρρητο  έγγραφο που δημοσιοποιείται (σ.σ. αλήθεια όμως, έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα απόρρητο έγγραφο;), δίνουν τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας!

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός των Εξωτερικών απευθύνει σειρά ερωτημάτων προς την αντιπολίτευση:

«Αποτελεί η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργούς σε τρίτους παρανομία ή όχι; Γίνεται αυτή η παράνομη παράδοση από κομματικές και μόνο φιλοδοξίες ή και με χρηματισμό; Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει η αντιπολίτευση τη δυνατότητα δημόσιοι λειτουργοί να πωλούν δημόσια έγγραφα σε τρίτους;»

Βάζοντας τέλος στο στόχαστρό του την πηγή προέλευσης – διαρροής των εγγράφων για τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Κοτζιάς σημειώνει με νόημα ότι «πριν αποκτήσει η αντιπολίτευση τα απόρρητα δημόσια έγγραφα, κάποιος που νόμιμα τα κατείχε, τους τα παρέδωσε». Και αυτό κατά την άποψή του αποτελεί την «πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...