339
Η ΝΔ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει την παράταση των εργασιών της Βουλής με σκοπό την εξυπηρέτηση των τελευταίων «ρουσφετιών» του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews

Mε αποχή από τη Βουλή απαντά η ΝΔ στην παρωδία του… αναποφάσιστου Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2019, 15:43
Η ΝΔ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει την παράταση των εργασιών της Βουλής με σκοπό την εξυπηρέτηση των τελευταίων «ρουσφετιών» του ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMEnews

Mε αποχή από τη Βουλή απαντά η ΝΔ στην παρωδία του… αναποφάσιστου Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2019, 15:43

Η παράταση των εργασιών της Βουλής (προκειμένου να περάσουν όλες οι ρουσφετολογικές τροπολογίες της κυβέρνησης Τσίπρα) και η αναβλητικότητα που επιδεικνύει τελευταία ο Πρωθυπουργός όσον αφορά την προαναγγελθείσα από τον ίδιο επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ωστόσο, δεν έμεινε μόνο στη λεκτική αποδοκιμασία των τακτικισμών της κυβέρνησης, αλλά όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, προχωρά σε αποχή από κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία, έτσι ώστε να μην συμπράξει στον ευτελισμό των θεσμών.

«Αποχωρούμε λοιπόν από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, διότι δεν δεχόμαστε να είμαστε παρόντες σε μια απονομιμοποιημένη Βουλή», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο γραμματέας της ΝΔ, καλώντας την απερχόμενη κυβέρνηση να δείξει -έστω και την ύστατη στιγμή- στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς.

Ειδική αναφορά τέλος, κάνει ο κ. Αυγενάκης στη συνεχιζόμενη καθυστέρηση της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να του υποβάλει και επισήμως το αίτημα για την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη. Οπως επισημαίνει, η αναβλητικότητα αυτή δείχνει ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα το μήνυμα που τους έστειλαν οι πολίτες στις 26 Μαΐου.

To πλήρες κείμενο της δήλωσης Αυγενάκη έχει ως εξής:

«Φεύγοντας, ας δείξουν τον στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς»

Η ΝΔ δε θα μετέχει στις ρουσφετολογικές διευθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με άρον άρον άνοιγμα και κλείσιμο της Βουλής. 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 3 ημέρες επιχειρεί να περάσει 4 νομοσχέδια στο πόδι και άγνωστο αριθμό τροπολογιών.

Η Ν.Δ. ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη δεν προτίθεται να συμπράξει στον ευτελισμό των Θεσμών από μια κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να λαμβάνει αποφάσεις. Αποχωρούμε λοιπόν από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, διότι δεν δεχόμαστε να είμαστε παρόντες σε μια απονομιμοποιημένη Βουλή.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν πήγε ήδη από χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως είχε ανακοινώσει μετά τις ευρωεκλογές, αλλά επέλεξε να καθυστερήσει μια εβδομάδα δείχνει από μόνο του ό,τι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μήνυμα που τους έστειλαν οι πολίτες τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Φεύγοντας, ας δείξουν τον στοιχειώδη σεβασμό στους Θεσμούς». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...