388
|

Με ανακοινώσεις για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2022, 17:03

Με ανακοινώσεις για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2022, 17:03

«Θα πάμε σε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022. Ο Πρωθυπουργός θα περιγράψει πολύ συγκεκριμένα τη διαδικασία της αύξησης αυτής». Με τη φράση αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, παρέπεψε στην παρουσίαση του χρονοδιαγράμματος της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συνέντευξη που θα παραχωρήσει απόψε στον ΑΝΤ1, στο κεντρικό δελτίο του καναλιού.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου.

Η νέα αύξηση θα είναι της τάξης του 6%  και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, διαμορφώνοντας τον κατώτατο μισθό από τα 663 ευρώ στα 703 ευρώ.

Για περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022, καθώς η οικονομία θα κινείται σε θετικό έδαφος, είχε μιλήσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (ακούστε τη εδώ) στα «Παραπολιτικά 90,1» ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Οπως είχε πει ο κ. Χατζηδάκης, το 2022 θα είναι χρονιά ισχυρής ανάκαμψης και υπό το πρίσμα αυτό, εκτίμησή του ήταν ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί περαιτέρω.

Ακολουθεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που «έδειξε» τις επικείμενες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού:

«Η αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και, προφανώς, επηρεάζει και την οικιακή οικονομία. Βρισκόμαστε, ήδη, αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ανατιμήσεων, κάτι που επηρεάζει την οικονομία των νοικοκυριών, την τσέπη των καταναλωτών, των πολιτών, αλλά και των επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα έχει σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας. Συγκεκριμένα, αναφέρω σε ό,τι αφορά την ενέργεια, ότι από το Σεπτέμβριο μέχρι τώρα έχουμε διαθέσει πάνω από 1,3 δισ. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών. Τον Ιανουάριο ένα ποσό της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη των νοικοκυριών, αλλά και των επιχειρήσεων και των αγροτών σε ό,τι αφορά τις ανατιμήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας. Η πολιτική μας διευρύνει το διαθέσιμο εισόδημα, κάτι που έγινε  το προηγούμενο διάστημα και εξελίσσεται, συνεχίζεται και τώρα. Έχει αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, έχουν μειωθεί οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Θα πάμε σε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022. Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει πολύ συγκεκριμένα τη διαδικασία της αύξησης αυτής. Παίρνουμε μέτρα για τη σωστή λειτουργία της αγοράς, έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει επιλογές. Με την πολιτική μας δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο απέναντι σ’ αυτό το κύμα ανατιμήσεων και, ταυτόχρονα, δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο ούτε τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ούτε την αναπτυξιακή της διάσταση». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...