226
/ | ΓΕΕΘΑ

Με άλματα ελεύθερης πτώσης τίμησαν τη μνήμη του αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 14:10
/
|ΓΕΕΘΑ

Με άλματα ελεύθερης πτώσης τίμησαν τη μνήμη του αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 14:10

Με άλματα ελευθέρας πτώσεως και στατικού ιμάντα στη Ζώνη Ρίψεως Μεγάρων και στη θαλάσσια περιοχή Νέας Περάμου, οι άνδρες της Μονάδας του αδικοχαμένου αλεξιπτωτιστή, Κώστα Μελιγκώνη, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια άσκησης τη νύχτα της 3ης προς 4η Σεπτεμβρίου 2020, τίμησαν τη Δευτέρα τη μνήμη του.

Πριν από την εκτέλεση των αλμάτων, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του εκλιπόντος, παρουσία των συναδέλφων του, που έδωσαν το «παρών», και του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού.

Στη δραστηριότητα, που πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος C- 130 και ελικόπτερο CH 47D, συμμετείχαν σύσσωμο το προσωπικό της Μονάδας στην οποία ανήκε ο εκλιπών αλεξιπτωτιστής, ο διοικητής και επιτελείς της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, καθώς και αδελφός του θανόντος, ΕΠΟΠ λοχίας, ο οποίος υπηρετεί στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η καθολική εκτέλεση του άλματος επιβεβαιώνει την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και το μοναδικό πνεύμα των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Η κηδεία του 34χρονου Κώστα Μελιγκώνη έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας, στον ιερό ναό Αγίας Ευθυμίας στη Ν. Φιλαδέλφεια και η ταφή του στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...