314
| Nick Paleologos / SOOC

Με άλλα πρωτόκολλα η λειτουργία των σχολείων από 13 Σεπτεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2021, 10:22
| Nick Paleologos / SOOC

Με άλλα πρωτόκολλα η λειτουργία των σχολείων από 13 Σεπτεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2021, 10:22

Φέτος τα σχολεία θα ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου και τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα προσδιοριστούν-εξειδικευτούν εκείνες τις ημέρες. Αυτό τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στην πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ τη Δευτέρα, η κυρία Μακρή υπενθύμισε ότι ήδη υπάρχουν σαφείς κανόνες όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τον εμβολιασμό τους και ότι αν δεν είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή εργαστηριακό έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα, με δική τους ευθύνη και δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για «αντίποινα» και εξήγησε ότι κάποιος εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει το τεστ σε μία από τις δομές που το παρέχουν δωρεάν. Ωστόσο, σημείωσε ότι ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών βρίσκεται σε καλά επίπεδα.

Η κυρία Μακρή ανέφερε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα περιλαμβάνουν οδηγίες για την περίπτωση που ενδεχομένως εντοπιστεί κρούσμα σε σχολική αίθουσα και σημείωσε ότι θα είναι διαφοροποιημένα από την προηγούμενη χρονιά, λόγω τού ότι φέτος προστέθηκε ο εμβολιασμός.

Η ίδια, σύμφωνα με το skai.gr, επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμημάτων, όπως το προηγούμενο διάστημα, ενώ ανέφερε ότι αυστηρά πρωτόκολλα θα ισχύουν και για τα φροντιστήρια.

Σημείωσε πως οι ρυθμίσεις και τα μέτρα της πολιτείας είναι τέτοια, ώστε η επιστροφή στα σχολεία και η διά ζώσης διδασκαλία να είναι με τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες.

Σχετικά με το νέο σχολείο, μετά και την ψήφιση προ ημερών του σχετικού νομοσχεδίου, υπογράμμισε ότι θα υπάρχει δίχρονη προσχολική αγωγή σε όλη την επικράτεια, όπως και εκμάθηση αγγλικών στο νηπιαγωγείο, εργαστήρια δεξιοτήτων, πρόληψη και ενημέρωση για φυσικές καταστροφές, καθώς και δυνατότητα τα σχολεία να αποφασίζουν και μόνα τους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους νέους διορισμούς εκπαιδευτικών, λέγοντας ότι είναι οι πρώτοι που γίνονται έπειτα από 12 χρόνια, σημειώνοντας πως συγκεκριμένα στον δικό της νομό, είχαν να γίνουν διορισμοί τουλάχιστον 30 χρόνια. «Ερχονται να προστεθούν στους 4.500 διορισμούς ειδικής αγωγής που έγιναν πέρυσι, πρώτη φορά στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...