306
Αφρικανικοί ελέφαντες στο καταφύγιο της Μποτσουάνας | Elephants Without Borders

Μαζική σφαγή 87 ελεφάντων στην Μποτσουάνα από λαθροθήρες

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 23:53
Αφρικανικοί ελέφαντες στο καταφύγιο της Μποτσουάνας
|Elephants Without Borders

Μαζική σφαγή 87 ελεφάντων στην Μποτσουάνα από λαθροθήρες

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 23:53

Τα πτώματα 87 σφαγιασθέντων ελεφάντων βρέθηκαν στην Μποτσουάνα σε μία περιοχή κοντά στο καταφύγιο ελεφάντων Οκαβάνγκο, περιοχή η οποία, ακριβώς λόγω του καταφυγίου, εξελίχθηκε και σε συναλλαγματοφόρο τουριστικό προορισμό.

Αυτή η αφρικανική χώρα έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό ελεφάντων στον κόσμο (130.000 ελέφαντες), αποδεικνύεται ωστόσο ότι οι λαθροκυνηγοί παραβιάζουν πλέον τα σύνορά της και επιδίδονται σε μαζικές σφαγές.

Η οργάνωση Ελέφαντες Χωρίς Σύνορα (Elephants Without Borders), που διεξάγει εναέριες έρευνες για τη μελέτη και την προστασία των αγρίων ζώων, κρίνει ότι η συγκεκριμένη σφαγή είναι η μεγαλύτερη που έγινε στην Αφρική.

Ο επιστήμονας που πραγματοποίησε την έρευνα για την άγρια ​​πανίδα δήλωσε στο BBC ότι πολλοί από τους 87 ελέφαντες σκοτώθηκαν από τους λαθροθήρες πριν από λίγες εβδομάδες: «Είμαι συγκλονισμένος, είμαι άφωνος. Η σφαγή είναι μακράν η μεγαλύτερη που έχω δει ή έχω διαβάσει ότι έγινε στην Αφρική μέχρι σήμερα» δήλωσε ο δρ Μάικ Τσέιζ.

Εννοείται ότι οι περισσότεροι από τους σκοτωμένους ελέφαντες βρέθηκαν χωρίς τους χαυλιόδοντές τους.

Η Μποτσουάνα είχε μια καλή φήμη όσον αφορά την αντιμετώπιση των λαθροκυνηγών και καλά αποτελέσματα σε σχέση με άλλες χώρες των οποίων οι ελέφαντες σταδιακώς εξολοθρεύτηκαν ή μετακινήθηκαν στα εδάφη της Μποτσουάνας για να γλιτώσουν από το λεπίδι. Τα περιστατικά λαθροθηρίας στη χώρα ήταν σπάνια λόγω των κρατικών ένοπλων αποσπασμάτων κατά της λαθροθηρίας. Ο κ. Τσέιζ επισήμανε ότι τελευταία οι μονάδες πάταξης των λαθροκυνηγών έχουν αποδυναμωθεί και αποδίδει σε αυτό το γεγονός την έξαρση των φαινομένων λαθροθηρίας. Η κυβέρνηση της Μποτσουάνας απέσυρε τις μονάδες κατά της λαθροθηρίας τον περασμένο Μάιο, έναν μήνα μετά την ορκωμοσία του προέδρου Μογκβέτσι Μασίσι.

Και ο κ. Τσέιζ καταλήγει: «Ο νέος μας πρόεδρος πρέπει να υποστηρίξει την κληρονομιά της Μποτσουάνας και να αντιμετωπίσει γρήγορα αυτό το πρόβλημα. Ο τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία, τις θέσεις εργασίας μας, καθώς και για τη διεθνή φήμη μας, που διακυβεύεται εδώ στο θεωρητικώς ασφαλές καταφύγιο ελεφάντων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...