149
Συνέχιζε να καίει μέχρι αργά η φωτιά στις Σάπες Ροδόπης | xronos

Μάχη με τις φλόγες στις Σάπες Ροδόπης – Κοντά σε σπίτια η φωτιά

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 22:58
Συνέχιζε να καίει μέχρι αργά η φωτιά στις Σάπες Ροδόπης
|xronos

Μάχη με τις φλόγες στις Σάπες Ροδόπης – Κοντά σε σπίτια η φωτιά

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 22:58

Σε εξέλιξη παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης η φωτιά στην περιοχή των Σαπών Ροδόπης, με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς, ενώ λόγω της έλευσης της νύχτας σταμάτησε η συνδρομή από αέρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το τμήμα τύπου του αρχηγείου του πυροσβεστικού σώματος στην Αθήνα, νωρίτερα ολοκληρώθηκε, χωρίς κανένα πρόβλημα, η εκκένωση του οικισμού παλιννοστούντων Ποντίων, την οποία εισηγήθηκε ο διοικητής της πυροσβεστικής διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επικεφαλής της επιχείρησης, Κώστας Δαδούδης, καθώς η φωτιά προσέγγισε επικίνδυνα τα πρώτα σπίτια του οικισμού, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει επεκταθεί σε κατοικίες.

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν μέτριοι προς ισχυροί και σε συνδυασμό με την ένταση της φωτιάς δυσχέραναν το έργο της κατάσβεσης.

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση επιχειρούσαν 61 πυροσβέστες με 22 οχήματα, από το σύνολο της ΠΑΜΘ, τρεις ομάδες πεζοπόρου καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.