153
Αστυνομικοί στο σημείο του περιστατικού στην Ομόνοια | Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ειδικοί φρουροί: «Υποδειγματικοί οι αστυνομικοί» στη σύλληψη του Ζακ

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2018, 08:50
Αστυνομικοί στο σημείο του περιστατικού στην Ομόνοια
|Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ειδικοί φρουροί: «Υποδειγματικοί οι αστυνομικοί» στη σύλληψη του Ζακ

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2018, 08:50

Οι ενέργειες των αστυνομικών που συνέλαβαν τον Ζακ Κωστόπουλο μετά τον ξυλοδαρμό του στο κατάστημα στην Ομόνοια ήταν οι προβλεπόμενες, επέμεινε ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή στον ΣΚΑΙ και σε ερώτημα για την βία που φαίνεται σε βίντεο να ασκούν στον πεσμένο στο έδαφος Κωστόπουλο, υπερασπίστηκε τους αστυνομικούς λέγοντας ότι «δεν βγήκε καν όπλο» και ότι «έκαναν υποδειγματικά τη δουλειά τους».

«Σε όποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα γινόταν το περιστατικό, θα αντιμετωπιζόταν πολύ χειρότερα. Οι αστυνομικοί δεν υπερέβησαν κανένα όριο!», τόνισε ακόμη.

Εξήγησε ακόμη ότι «αυτή είναι η τακτική της αστυνομίας, απέναντι σε ένα άτομο που συλλαμβάνεται και κρατάει κάποιο αιχμηρό αντικείμενο».

Όταν του επισημάνθηκε ότι εκείνη τη στιγμή ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν αναίσθητος, απάντησε ότι «το ‘αιμορραγεί’ από το ‘αναίσθητος’ έχει διαφορά».

Πρόσθεσε, τέλος, ότι οι αστυνομικοί «έκαναν άριστα τη δουλειά τους. Είμαι σίγουρος ότι δεν έδινε το χέρι του για του περάσουν χειροπέδες. Δεν ξύπνησαν ξαφνικά και άρχισαν να χτυπούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...