162
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ εξακολουθεί να κατέχει θέσεις σε ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς | EPA/HENNING SCHACHT / POOL

«Μαύρο πρόβατο» για το SPD ο Σρέντερ – Τον διαγράφει από τους «μεγάλους σοσιαλδημοκράτες»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2022, 19:35
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ εξακολουθεί να κατέχει θέσεις σε ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς
|EPA/HENNING SCHACHT / POOL

«Μαύρο πρόβατο» για το SPD ο Σρέντερ – Τον διαγράφει από τους «μεγάλους σοσιαλδημοκράτες»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2022, 19:35

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) διέγραψε τον πρώην καγκελάριο και πρώην αρχηγό του Γκέρχαρντ Σρέντερ από τον κατάλογο των «μεγάλων σοσιαλδημοκρατών», λόγω της στάσης του στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και της άρνησής του να αποσυρθεί από τις θέσεις του στις κρατικές ρωσικές εταιρίες ενέργειας.

Σύμφωνα με την ηγεσία του κόμματος, «το όνομα του Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν ταιριάζει με την παρούσα συγκυρία» και για αυτό διεγράφη από τη λίστα με τους 34 μεγάλους σοσιαλδημοκράτες (και πλέον 33) που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του κόμματος. Το κόμμα απέσυρε ακόμη και τις κούπες με το όνομα και το πρόσωπο του πρώην καγκελάριου από το κατάστημα με τα αναμνηστικά αντικείμενα του SPD.

Η ηγεσία του SPD έχει επανειλημμένα καλέσει τον Γκέρχαρντ Σρέντερ να παραιτηθεί από τις θέσεις του στις ρωσικές εταιρίες των αγωγών Nord Stream 1 και 2 και στη Rosneft, ενώ χθες, Πέμπτη, το ζήτησε ευθέως και ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, τονίζοντας ότι κάποιος που υπήρξε καγκελάριος παραμένει δεσμευμένος και μετά το τέλος της θητείας του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News