187
Εδώ και 1,5 χρόνο τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης | REUTERS/Shannon Stapleton

Μαύρο ορόσημο: Ξεπέρασαν τα 5 εκατ. οι νεκροί της πανδημίας σε όλο τον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2021, 10:17
Εδώ και 1,5 χρόνο τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης
|REUTERS/Shannon Stapleton

Μαύρο ορόσημο: Ξεπέρασαν τα 5 εκατ. οι νεκροί της πανδημίας σε όλο τον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2021, 10:17

Οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο που συνδέονται με την COVID-19 ξεπέρασαν την Παρασκευή τα 5 εκατομμύρια, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, ενώ μάλιστα οι ανεμβολίαστοι είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στην μετάλλαξη Δέλτα.

Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο δεν έχουν ακόμη λάβει καμία δόση εμβολίου κατά της COVID-19, σύμφωνα με το Our World in Data.

Πέρασε λίγο πάνω από ένας χρόνος για να φτάσουν οι θάνατοι που συνδέονταν με την COVID-19 τα 2,5 εκατ., ενώ οι επόμενοι 2,5 εκατ. θάνατοι καταγράφηκαν σε κάτι λιγότερο από οκτώ μήνες, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters. Περισσότεροι από τους μισούς των συνολικών θανάτων σε όλο τον κόσμο που καταγράφονται κατά μέσο όρο σε διάστημα επτά ημερών συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Ρωσία, στη Βραζιλία, στο Μεξικό και στην Ινδία.

Παγκοσμίως ένας μέσος όρος 8.000 θανάτων καταγραφόταν καθημερινά την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή περίπου πέντε θάνατοι το λεπτό. Ωστόσο το παγκόσμιο ποσοστό των θανάτων έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Το AFP σημειώνει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά, λαμβάνοντας υπόψη την υπερβάλλουσα θνησιμότητα που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με την COVID-19, ότι ο απολογισμός της πανδημίας μπορεί να είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...