481
O Δημήτρης Φιλιππής μίλησε για εκείνη τη μαύρη Δευτέρα της 23ης Ιουλίου | ΑΝΤ1

Μάτι: συγκλονίζει ο εγκαυματίας που βγήκε από τη ΜΕΘ ύστερα από 78 ημέρες [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 22:59
O Δημήτρης Φιλιππής μίλησε για εκείνη τη μαύρη Δευτέρα της 23ης Ιουλίου
|ΑΝΤ1

Μάτι: συγκλονίζει ο εγκαυματίας που βγήκε από τη ΜΕΘ ύστερα από 78 ημέρες [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 22:59

Ηταν ένας από τους εκατοντάδες ανθρώπους που έζησαν την απόλυτη φρίκη στο Μάτι. Ενας από αυτούς που βίωσαν τις τρομακτικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν εκείνη τη μαύρη Δευτέρα της 23ης Ιουλίου, όταν η φωτιά στην Ανατολική Αττική έσπρωχνε τους ανθρώπους στην απελπισία και 99 συμπολίτες μας στον θάνατο.

Και σήμερα, Τρίτη 13 Νοεμβρίου, έπειτα από 78 ημέρες στην εντατική του «Ευαγγελισμού», ο Δημήτρης Φιλιππής, που τραυματίστηκε στις φλόγες, εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες και μίλησε για τα όσα έζησε εκείνη την ημέρα.

Οπως είπε, το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου βρισκόταν μαζί με συγγενείς στην κατασκήνωση ορειβατών-φυσιολατρών στο Μάτι. Είδε τις φλόγες να έρχονται και έτρεξε να ζητήσει βοήθεια για τους δικούς του ανθρώπους. Εγκλωβίστηκε όμως με τη μηχανή και αναγκάστηκε να σταματήσει και να τρέξει να σωθεί μακριά από τη φωτιά.

«Μπήκα σε ένα στενό που ήξερα ότι καταλήγει στη θάλασσα, αλλά ο δρόμος είχε κουκουνάρια καμμένα και γλίστρησα και έπεσα κάτω. Μετά βούτηξα στη θάλασσα, μετά ήρθαν κάποια στιγμή και μας πήραν οι βάρκες και μετά, λεπτομέρειες δεν θυμάμαι, πρέπει να λιποθύμησα» περιέγραψε στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Την ίδια στιγμή η σύντροφος και ο γιος του βρισκόταν σε άλλο σημείο στο Μάτι και η μητέρα είχε μόνο ένα πράγμα στο μυαλό τους: πώς θα σώσει το παιδί. Η ίδια δηλώνει πως «το μόνο που ήθελα ήταν να σώσω το παιδί μου. Και για αυτό το έστειλα ασυνόδευτο με τις πρώτες βάρκες που ήρθαν προκειμένου να σωθεί εκείνο από εκεί που καιγόμασταν κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα».

Ο Δημήτρης Φιλιππής, μόλις ξύπνησε από το κώμα, το πρώτο που ζήτησε να μάθει ήταν η τύχη της συντρόφου του και του 5χρονου γιου του. «Μόνο τότε ησύχασα, γιατί δεν ήξερα τι είχαν απογίνει το παιδί και η γυναίκα μου, ούτε οι συγγενείς. Κανένας» δήλωσε.

Η σύντροφός του ήταν στο πλάι του. «Πάντα έμπαινα μέσα στην εντατική του μίλαγα παρ’ όλο που ήταν σε καταστολή και πάντα είχα το χαμόγελο στα χείλη και την ελπίδα ότι θα βγει από εκεί» είπε.

Ο τραυματίας, περιέγραψε τις στιγμές φρίκης που βίωσε. «Εφτασα σε σημείο που με το ζόρι κράταγα το κεφάλι μου έξω από το νερό και έλεγα ότι αν δεν έρθουν να μας πάρουν θα πνιγώ. Από το κάψιμο θα πνιγόμουν. Είχα τρομερή κούραση και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Εβλεπα που έβαζαν πανιά στα πρόσωπά τους να καλυφθούν και εγώ μόλις έβαζα το πανί ήταν τόσο αδύνατη η αναπνοή μου που δεν μπορούσα να αναπνεύσω, πνιγόμουν.

»Παλεύω κάθε μέρα και δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου πως κάηκαν 100 άνθρωποι χωρίς λόγο. Δεν υπήρχε κράτος, δεν υπήρχε τίποτα. Ολοι ήταν απόντες» ανέφερε.

Μετά από 3,5 περίπου μήνες ανάρρωσης στον «Ευαγγελισμό», ο Δημήτρης Φιλιππής αδυνατεί να ξεχάσει όσα έζησε, ενώ συγκινείται όταν μιλά για τους γιατρούς που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον κρατήσουν στη ζωή: «Αυτοί οι άνθρωποι μου έσωσαν τη ζωή, ήμουν πολύ χάλια. Ολο το προσωπικό του ‘Ευαγγελισμού’ μου συμπεριφέρθηκε σαν να ήμουν παιδί τους. Τους ευχαριστώ για όλα». 

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...