452
Η Βαρβάρα Βουκάκη-Φύτρου μαζί με την αδικοχαμένη οικογένειά της ποζάρει σε παλιότερη, ευτυχισμένη στιγμή της κοινής ζωής τους | Facebook

Μάτι: Νέα μήνυση από τη γυναίκα που έχασε σύζυγο και δύο παιδιά

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 12:49
Η Βαρβάρα Βουκάκη-Φύτρου μαζί με την αδικοχαμένη οικογένειά της ποζάρει σε παλιότερη, ευτυχισμένη στιγμή της κοινής ζωής τους
|Facebook

Μάτι: Νέα μήνυση από τη γυναίκα που έχασε σύζυγο και δύο παιδιά

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 12:49

Νέα μήνυση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο Βασίλης Καπερνάρος, δικηγόρος της Βαρβάρας Βουκάκη (χήρα Φύτρου), η οποία έχασε στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το σύζυγό της και τα δυο της παιδιά.

Με τη μήνυσή της, η κυρία Φύτρου στρέφεται κατά του σημερινού αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλειου Ματθαιόπουλου, του διοικητή υπηρεσίας εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πορτοζούδη, του διοικητή εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπου Συρογιάννη, του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, αλλά και της πρώην γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.

Οπως αναφέρει η Ιωάννα Μάνδρου στο kathimerini.gr, η κυρία Φύτρου υποστηρίζει, πως εάν τα αρμόδια όργανα είχαν επιτελέσει το καθήκον τους, ο θάνατος των μελών της οικογένειάς της, αλλά και άλλων ανθρώπων, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Ειδικότερα, η κυρία Φύτρου καταγγέλλει τους μηνυόμενους, ότι τους ζήτησε να της χορηγήσουν συγκεκριμένα έγγραφα (στην προσπάθειά της να συλλέξει και η ίδια αποδεικτικά στοιχεία), εκείνοι όμως αρνήθηκαν «παράνομα και αυθαίρετα» να της τα χορηγήσουν, «προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας παραβιάζοντας το καθήκον που τους έχει ορίσει η πολιτεία» και διαπράττοντας «ποινικώς κολάσιμες πράξεις».

Μάλιστα, αναφέρει ότι «επιχείρησαν, δια της αρνήσεώς τους, να αποτρέψουν την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας, για να καλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου, μεταξύ των υπηρεσιών που η κυρία Φύτρου καταγγέλλει ότι δεν της χορήγησαν στοιχεία, είναι η Περιφέρεια Αττικής, η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, η κυρία Φύτρου διερωτάται για ποιον λόγο έμειναν αδρανή δυο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «και καρφωμένα επί του εδάφους καθ´όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς, αφού με τις ίδιες καιρικές συνθήκες επιχειρούσαν άλλα τρία στην Κινέττα», ζητώντας, παράλληλα, να της χορηγηθούν αντίγραφα που εξηγούν τους λόγους καθήλωσης ή έλλειψης των εν λόγω ελικοπτέρων, όπως επίσης και αντίγραφα της επικοινωνίας μεταξύ των κ.κ. Ματθαιόπουλου και Πορτοζούδη, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι καθήλωσης των δυο ελικοπτέρων στο «Ελ. Βενιζέλος».

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει η κυρία Φύτρου, αν είχαν απογειωθεί και τα πέντε ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. με τηλεβόα (να ενημερώνουν δηλαδή τον κόσμο να απομακρυνθεί) σήμερα η οικογένειά της θα ήταν ζωντανή.

«Η εγκληματική αυτή παράλειψη του διοικητή των εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. είχε ως τραγικό αποτέλεσμα “την καταστροφή της οικογένειάς μου”», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Γνώριζε ο ανωτέρω διοικητής ότι η μη απογείωση των ελικοπτέρων θα οδηγούσε στον θάνατο των συνανθρώπων μας».

Στη πολυσέλιδη μήνυσή της η κυρία Φύτρου παραθέτει, μάλιστα, και αποσπάσματα καταθέσεων μαρτύρων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, επιχειρώντας να καταδείξει το… αλαλούμ που επικράτησε στον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών.

Σε δήλωσή του ο κ. Καπερνάρος υποστήριξε ότι με στοιχεία που προσκόμισε, θα προκύψουν και νέοι κατηγορούμενοι, ενώ τα υφιστάμενα πλημμελήματα θα γίνουν κακουργήματα.

Από την πλευρά της η κυρία Φύτρου δήλωσε: «Ελπίζω η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της».