250
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι συνάντησε τον πολωνό υπουργό Εσωτερικών Γιόακιμ Μπρουτζίνσκι (δεξιά) στη Βαρσοβία |

Ο Σαλβίνι συζητάει στην Πολωνία μια ακροδεξιά Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 13:57
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι συνάντησε τον πολωνό υπουργό Εσωτερικών Γιόακιμ Μπρουτζίνσκι (δεξιά) στη Βαρσοβία
|

Ο Σαλβίνι συζητάει στην Πολωνία μια ακροδεξιά Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 13:57

Μία… ακροδεξιά «ευρωπαϊκή άνοιξη», παρέα με την Πολωνία, ονειρεύεται ο Ματέο Σαλβίνι, για να σπάσει ο άξονας Γερμανίας-Γαλλίας και αναζητεί συμμάχους ενόψει των ευρωεκλογών του Μαϊου.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά βρέθηκε στη Βαρσοβία, όπου συναντήθηκε με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη για να προετοιμάσει το έδαφος για την εθνολαϊκιστική συμμαχία. Τα δύο κόμματα μοιράζονται κοινές θέσεις ενάντια στους μετανάστες, τους μουσουλμάνους και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να επιφέρει μία αναγέννηση των ευρωπαϊκών αξιών και να μας οδηγήσει σε μία Ευρώπη μακριά από τους τεχνοκράτες», είπε ο ιταλός πολιτικός.

Απαντώντας, ο Γιόακιμ Μπρουτζίνσκι, υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας, χαιρέτησε τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές του Σαλβίνι, ο οποίος έχει κλείσει τα λιμάνια της χώρας στα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες, και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες συμφωνούν θέλουν να ισχυροποιήσουν τα σύνορά τους και να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής στις χώρες των μεταναστών.

Από το περασμένο καλοκαίρι, ο Σαλβίνι προωθεί την ιδέα για τη σύσταση ενός πανευρωπαϊκού δικτύου εθνικιστικών δυνάμεων και ήδη έχει στο πλευρό την Μαρί Λεπέν του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού, με την οποία έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου τον Οκτώβριο στη Ρώμη. Οι δύο ακροδεξιοί πολιτικοί τόνισαν ότι οι εκλογές του Μαϊου θα είναι η απαρχή μίας νέας εποχής «κοινής λογικής», καθώς τα εθνικιστικά κόμματα θα φέρουν πίσω τις χαμένες αξίες, την περηφάνεια και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Αντίστοιχες επαφές με λαϊκιστές από την Πολωνία, την Κροατία και τη Φινλανδία είχε και ο κυβερνητικός εταίρος του Σαλβίνι, Λουίτζι ντι Μάιο, την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...