271
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ με μήνυμά του ενθαρρύνει τους Σκοπιανούς να αποδεχθούν στο δημοψήφισμα ό,τι συμφωνήθηκε στις Πρέσπες | REUTERS/Leah Millis

«Μασάζ» και από τον Τραμπ στους Σκοπιανούς πριν από τις κάλπες

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2018, 20:30
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ με μήνυμά του ενθαρρύνει τους Σκοπιανούς να αποδεχθούν στο δημοψήφισμα ό,τι συμφωνήθηκε στις Πρέσπες
|REUTERS/Leah Millis

«Μασάζ» και από τον Τραμπ στους Σκοπιανούς πριν από τις κάλπες

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2018, 20:30

Οι πολίτες της ΠΓΔΜ θα προσέλθουν στις κάλπες του δημοψηφίσματος στις 30 Σεπτεμβρίου έχοντας την ικανοποίηση ότι τους στηρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτηρίζει «ιστορική» τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, απέστειλε την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου συγχαρητήριο μήνυμα στον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ, με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας που εορτάζεται στα Σκόπια στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος επισημαίνει πως η ΠΓΔΜ «έχει πολλά για τα οποία μπορεί να είναι υπερήφανη εφέτος» και αναφέρει την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών που επιλύει το μακροχρόνιο ζήτημα της ονομασίας με την Ελλάδα» και παράλληλα «ανοίγει τον δρόμο» για τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τονίζει ακόμη στο μήνυμά του πως η Συμφωνία των Πρεσπών και η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ «θα ενισχύσουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή».

Η επιστολή Τραμπ

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

» Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, συγχαίρω εσάς και τους πολίτες της Μακεδονίας με την ευκαιρία της ημέρας ανεξαρτησίας σας στις 8 Σεπτεμβρίου.

» Η Μακεδονία έχει πολλά για να είναι περήφανη αυτή τη χρονιά. Η ιστορική συμφωνία των Πρεσπών επιλύει τη μακροχρόνια διένεξη για το ονοματολογικό με την Ελλάδα και ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της Μακεδονίας τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ. Η συμφωνία και η ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τη Μακεδονία, ειδικά όσον αφορά στις επερχόμενες συνομιλίες για την ένταξή σας στο ΝΑΤΟ.

» Εύχομαι στον λαό της Μακεδονίας ό,τι καλύτερο σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...