212
. | ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ IntimeNews

Μαρτυρίες από τα νοσοκομεία: «Κάθε εφημερία είναι πόλεμος»

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 09:06
.
|ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ IntimeNews

Μαρτυρίες από τα νοσοκομεία: «Κάθε εφημερία είναι πόλεμος»

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 09:06

«Εχουμε αναπτύξει κρεβάτια Covid στους διαδρόμους» τόνισε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός. «Η σύμβαση με ιδιωτικές κλινικές δεν είναι καινούργια, υπάρχει ήδη σύμβαση με συγκεκριμένη, απλώς τώρα αυξάνονται οι κλίνες που δίνονται, λόγω του ότι έχουμε μπλοκάρει. Οι κλίνες αυτές αφορούν μόνο τα περιστατικά Covid» διευκρίνισε.

«Η εφημερία μας ακόμα τρέχει μέχρι τις 8 το πρωί, έχουν κάνει 27 εισαγωγές περιστατικών Covid και πάνω από 30 άλλων περιστατικών. Έχουμε δύο διασωληνωμένους ήδη» πρόσθεσε.

«Με την αύξηση των περιστατικών, έχουμε προχωρήσει ήδη σε αναδιάταξη, μειώθηκαν οι κλινικές που περιθάλπουν non-Covid περιστατικά, αυξήθηκαν αυτές με Covid» τόνισε ο κ. Κομνός.

«Και στο “Ιπποκράτειο” κάθε εφημερία είναι ένας πόλεμος, όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης.

Οπως εξήγησε, «στην προηγούμενη εφημερία ήρθαν για εξέταση 160 ασθενείς και εισήχθησαν οι 80, άρα πάμε στο 40% με 50% εισάγονται για νοσηλεία.

«Τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι θα διαχειριστούν την κατάσταση, αλλά έχουμε φτάσει στα όριά μας, κάθε μέρα χειροτερεύει η εικόνα» υπογράμμισε ο κ. Τζελέπης.

Ανοιξε, πρόσθεσε, και άλλη κλινική στην προηγούμενη εφημερία για να καλύψει τα περιστατικά. «Δεν φτάνει το προσωπικό, το λέω κατηγορηματικά: δεν ενισχύθηκε, γίνονται ενισχύσεις από αλλά τμήματα, που σημαίνει ότι τα άλλα τμήματα αποδυναμώνονται» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News