Μαρίσα Παρέδες (1946-2024): Ο Αλμοδόβαρ έχασε τη μούσα του
Η Παρέδες στο «Ψηλά Τακούνια» (1991) του Αλμοδόβαρ | Canal+
Επικαιρότητα

Μαρίσα Παρέδες (1946-2024): Ο Αλμοδόβαρ έχασε τη μούσα του

H εμβληματική ισπανίδα ηθοποιός, με 75 ταινίες στο ενεργητικό της και έξι αλμοδοβαρικά φιλμ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την Ιβηρική
Protagon Team

Η Μαρίσα Παρέδες ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική σε ηλικία 14 ετών και συμμετείχε σε περισσότερες από 75 ταινίες κατά τη διάρκεια της καριέρας της, κατακτώντας το κοινό με τη φυσικότητα και την ευαισθησία της. Η θεατρική της παρουσία ήταν εξίσου εντυπωσιακή, με τη συμμετοχή της σε πλήθος παραστάσεων στην Ισπανία και στο εξωτερικό. Ήταν μια ηθοποιός που συνδύαζε τη δραματική ένταση με την ανθρώπινη ευθραυστότητα, χαρακτηριστικά που την έκαναν ξεχωριστή.

Βραβευμένη μεταξύ άλλων με το βραβείο Goya of Honor το 2018, η Παρέδες συμμετείχε επίσης σε διεθνείς παραγωγές όπως το «Η ζωή είναι ωραία», του Ιταλού Ρομπέρτο Μπενίνι ή το «Στη ράχη του διαβόλου», του Μεξικανού Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.

Exit mobile version