244
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα | EPA/OLIVIER HOSLET/POOL

Μαργαρίτης Σχοινάς προς εκπρόσωπο Ερντογάν: Αυτός είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2020, 14:58
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα
|EPA/OLIVIER HOSLET/POOL

Μαργαρίτης Σχοινάς προς εκπρόσωπο Ερντογάν: Αυτός είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2020, 14:58

Την άμεση αντίδραση του αντιπροέδρου της Κομισιόν και επιτρόπου για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, προκάλεσε η ανάρτηση στο Twitter του υπεύθυνου Επικοινωνίας του Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρεντίν Αλτούν, ο οποίος κατηγόρησε την Ευρώπη και τους ηγέτες της ότι δεν σέβονται τους μουσουλμάνους και τον τρόπο ζωής τους.

«Ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα δεν στοχεύουν μόνο τους μουσουλμάνους. Επιτίθενται στις ιερές αξίες μας, στη γραφή μας, στον προφήτη μας και στους πολιτικούς ηγέτες μας -τον τρόπο ζωής μας», έγραψε ο Αλτούν, αναφέρομενος σαφώς στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και τον τούρκο πρόεδρο.

Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Σχοινά: «Συγνώμη που θα σας απογοητεύσω, αλλά αυτός είναι ο τρόπος ζωής μας, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη μας. Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής» έγραψε, παραθέτοντας και την διάταξη της συνθήκης της ΕΕ για τις βασικές αξίες που διέπουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Στο tweet φαίνεται η αρχή του Αρθρου 2 των Κοινών Διατάξεων της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη λειτουργία της ΕΕ, το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Η Ενωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους Δικαίου, καθώς και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες. Οι αξίες αυτές είναι κοινές στα κράτη μέλη εντός κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό, την απαγόρευση των διακρίσεων, την ανοχή, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών».

Ο κ. Σχοινάς

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...