299
Ο Μαντς Μίκελσεν, ένας από τους πιο «καυτούς» δανούς ηθοποιούς της γενιάς του | Facebook

Μαντς Μίκελσεν: Μια λάθος λέξη να πεις και είσαι «καλλιτεχνικά» νεκρός

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2019, 22:34
Ο Μαντς Μίκελσεν, ένας από τους πιο «καυτούς» δανούς ηθοποιούς της γενιάς του
|Facebook

Μαντς Μίκελσεν: Μια λάθος λέξη να πεις και είσαι «καλλιτεχνικά» νεκρός

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2019, 22:34

«Εδώ κόντεψε να “τελειώσει” ο Ματ Ντέιμον από το Χόλιγουντ από κάτι που είπε»…

Ο σπουδαίος δανός ηθοποιός Μαντς Μίκελσεν, ένα από τα γνωστότερα κινηματογραφικά «εξαγώγιμα» προϊόντα της χώρας, μαζί με τον σκηνοθέτη Λαρς Φον Τρίερ, μίλησε για τις αρνητικές επιπτώσεις της πολιτικής ορθότητας και της ευρύτερης «κουλτούρας της κατακραυγής» σε συνέντευξή του στον Guardian.

Ο ηθοποιός που ξεκίνησε αρχικά ως γυμναστής και χορευτής και έγινε γνωστός στο ευρύτερο σινεφίλ κοινό υποδυόμενος τον κακό Λς Σιφρ στο «Casino Royale» του Τζέιμς Μποντ, αυτή την περίοδο απολαμβάνει την φήμη ως πρωταγωνιστής στο φιλμ «Arctic», που υποδύεται έναν άνδρα που παγιδεύεται ολομόναχος στον Βόρειο Πόλο μετά την πτώση του αεροπλάνου του.

Ο Μίκελσεν στο «Arctic»

Ο Μίκελσεν ρωτήθηκε λοιπόν από τον βρετανο δημοσιογράφο σχετικά με τις επιπτώσεις του ευρύτερου κινήματος #MeToo, με αφορμή τις κατηγορίες εναντίον του Πέτερ Αάλμπαεκ, επικεφαλής των περιβόητων κινηματογραφικών στούντιο Zentropa στη Δανία, απ’ όπου έχει περάσει και ο Μίκελσεν, ο οποίος σημείωσε ότι «σαφώς και η κουλτούρα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο χώρο του σινεμά ήταν εξωφρενική και απαράδεκτη, και δόξα τω Θεώ επιτέλους βγήκε στην επιφάνεια».

Έσπευσε να προσθέσει πάντως ότι νιώθει «εξαιρετικά άβολα να μπλέξει δημόσια σ’ αυτή τη συζήτηση» καθώς το… λαλείν έχει κλείσει πόρτες και έχει τελειώσει καριέρες ολόκληρες.

«Μια λέξη λάθος να πεις πλέον και είσαι νεκρός, τελειωμένος καλλιτεχνικά», είπε, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Ματ Ντέιμον, ο οποίος είχε τολμήσει να πει ότι οι κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης πρέπει να κρίνονται με βάση ένα ευρύ «φάσμα συμπεριφοράς».

«Ο Ματ είναι το πιο πολιτικό ορθά άτομο στην ιστορία. Είπε κάτι που άπτεται της κοινής λογικής και όμως όλοι τον “έσφαξαν”. Η συζήτηση αυτή έχει πάψει πλέον να είναι υγιής», δήλωσε με νόημα, αποφεύγοντας ως εκ τούτου να προσθέσει οτιδήποτε παραπάνω επί του θέματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...