217
Ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Αντώνης Μανιτάκης | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μανιτάκης: Συνταγματικό το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 19:20
Ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Αντώνης Μανιτάκης
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μανιτάκης: Συνταγματικό το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 19:20

Για το μέτρο των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τους άνω των 60 ετών που ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση δεν τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας τόνισε ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην υπουργός Αντώνης Μανιτάκης.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μανιτάκης επικαλέστηκε νομολογία του ΣτΕ για κατηγορίες εργαζομένων όπου ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός, αλλά και νομολογία των περισσότερων ευρωπαϊκών δικαστηρίων, περιλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Δεν θίγεται η ελευθερία τους, ιδίως όταν πρόκειται με αυτόν τον τρόπο να σωθούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές την ημέρα», τόνισε ο κ. Μανιτάκης. Πρόσθεσε ότι «αν δεν ληφθούν μέτρα θα εξακολουθήσουν να χάνονται σε μεγάλο ποσοστό άνθρωποι αυτής της ηλικίας. Δικαιολογείται, επομένως, η προσβολή κάποιου άλλου αγαθού όταν πρόκειται να σωθούν οι ζωές ανθρώπων προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό ανοσίας. Η προστασία της ζωής είναι το υπέρτατο αγαθό».

Σχετικά με τις κυρώσεις (100 ευρώ των μήνα) είπε ότι είναι μέτρο αναγκαίο και κατάλληλο. «Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι 100 ευρώ είναι μέτρο εξαναγκαστικό, αν υποθέσουμε ότι οι χαμηλόμισθοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά έχουν δυνατότητα εμβολιασμού».

Επισήμανε, τέλος, ότι «στην προκειμένη περίπτωση η πολιτεία έχει εξαντλήσει όλα τα μέτρα, απέφυγε από τον Απρίλιο και το Μάρτιο το σύνολο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, προκρίνοντας τη στρατηγική της πειθούς και την προαιρετικότητα εμβολιασμού όταν η αντιπολίτευση ζητούσε εμβολιασμό για το σύνολο του πληθυσμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...