285
Ο Γιάννης Μανιάτης στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μανιάτης: Ανακλήθηκε η μεταβίβαση των 2.330 μνημείων της χώρας στο Υπερταμείο

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2019, 20:36
Ο Γιάννης Μανιάτης στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μανιάτης: Ανακλήθηκε η μεταβίβαση των 2.330 μνημείων της χώρας στο Υπερταμείο

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2019, 20:36

Ανακλήθηκε μετά το σάλο που είχε προκληθεί η εκχώρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας στο Υπερταμείο, με τον Γιάννη Μανιάτη να κάνει λόγο για «μεγάλη νίκη για όλους όσοι αγωνιστήκαμε να μην περάσουν στο Υπερταμείο, τα 2.330 μνημεία και πολιτιστικά κτίρια της χώρας».

Ειδικότερα, σημερινή απόφαση του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π (Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) δίνει εντολή στον Ε. Τσακαλώτο να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή του, γεγονός το οποίο εκθέτει την κυβέρνηση η οποία υποστήριζε πως δεν υπάρχει απόφαση μεταβίβασης.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε λάβει διαστάσεις μέσα από καταγγελίες που η κυβέρνηση διέψευδε κατηγορώντας την αντιπολίτευση και όσους έθεταν το ζήτημα για fake news.

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο κ. Μανιάτης, η απόφαση του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. «μιλάει για “μεταβίβαση” και για “ανάκληση της μεταβίβασης” των 2.330 μνημείων της χώρας», με τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής να προσθέτει χαρακτηριστικά «για να πάψει ο Ε. Τσακαλώτος να “χάσκει ασύγνωστα” και να μην προσπαθεί να εξαπατήσει τη Βουλή, όπως έπραξε κατά τη συζήτηση της Ψήφου Εμπιστοσύνης».

Αναλυτικά, σε δήλωσή του ο κ. Μανιάτης αναφέρει:

«Μια μεγάλη νίκη για όλους όσοι αγωνιστήκαμε να μην περάσουν στο Υπερταμείο, τα 2.330 μνημεία και πολιτιστικά κτίρια της χώρας. Με πρώτο, το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Με σημερινή απόφασή του, το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. (Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής), δίνει εντολή στον Ε. Τσακαλώτο να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή του, με την οποία εκχωρούσε το σύνολο της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας στο Υπερταμείο. Η απόφαση μιλάει για «μεταβίβαση» και για «ανάκληση της μεταβίβασης» των 2.330 μνημείων της χώρας. Για να πάψει ο Ε. Τσακαλώτος να «χάσκει ασύγνωστα» και να μην προσπαθεί να εξαπατήσει τη Βουλή, όπως έπραξε κατά τη συζήτηση της Ψήφου Εμπιστοσύνης».

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Μανιάτης επισυνάπτει και σχετικά κείμενα:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...