148
Ο γερμανός επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ επέκρινε τη στάση ουδετερότητας που επιχειρεί να κρατήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας έναντι Αθήνας και Αγκυρας | DPA

Μάνφρεντ Βέμπερ: Απαράδεκτο κ. Μάας να εμφανίζεστε ως ουδέτερος διαμεσολαβητής Ελλάδος – Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2020, 12:21
Ο γερμανός επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ επέκρινε τη στάση ουδετερότητας που επιχειρεί να κρατήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας έναντι Αθήνας και Αγκυρας
|DPA

Μάνφρεντ Βέμπερ: Απαράδεκτο κ. Μάας να εμφανίζεστε ως ουδέτερος διαμεσολαβητής Ελλάδος – Τουρκίας

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2020, 12:21

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο γερμανός επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, για τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας του, Χάικο Μάας, που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας τη μεσολαβητική προσπάθεια του Βερολίνου για την επάνοδο Ελλάδος και Τουρκίας στο τραπέζι των συνομιλιών.

«Κατά την [πρόσφατη] επίσκεψή του στην Αθήνα (εδώ) ο Μάας εμφανίστηκε ως ουδέτερος διαμεσολαβητής. Από ευρωπαΪκή σκοπιά αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ, η Γερμανία οφείλει να εκπροσωπεί τα ευρωπαϊκά συμφέροντα», τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, επαναλαμβάνοντας ότι η  Ευρώπη πρέπει και είναι στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου, απέναντι στον Ερντογάν.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μάνφρεντ Βέμπερ ζήτησε τον άμεσο τερματισμό των ενταξιακών συνομιλιών Τουρκίας – ΕΕ. Πρέπει επιτέλους να πούμε στην Τουρκία ότι δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ, υπογραμίζει χαρακτηριστικά, στηλιτεύοντας την πολιτική έντασης που ακολουθεί ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...