498
Η Ραλλία Χρηστίδου σε παλαιότερη φωτογραφία στο βήμα της Βουλής | INTIMEnews

Μαξίμου για Μέτσοβο: Η Ραλλία Χρηστίδου να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα fake news κατά του Πρωθυπουργού

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 11:18
Η Ραλλία Χρηστίδου σε παλαιότερη φωτογραφία στο βήμα της Βουλής
|INTIMEnews

Μαξίμου για Μέτσοβο: Η Ραλλία Χρηστίδου να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα fake news κατά του Πρωθυπουργού

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 11:18

Ηταν ένα από τα δυστυχώς «συνήθη» fake news που ξεκινούν ανώνυμα από κάποιον λογαριασμό στο Twitter και στη συνέχεια διακινούνται μαζικά και επώνυμα –ακόμα και από μέλη του κοινοβουλίου– με μοναδικό στόχο να πλήξουν τον πολιτικό αντίπαλο.

Το τελευταίο fake «δημιούργημα» της αντιπολιτευτικής «μηχανής» του ΣΥΡΙΖΑ εμφάνιζε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε τριήμερη «απόδραση» στο Μέτσοβο (με τη λέξη #Μέτσοβο αναδείχθηκε πρώτο trend στα hashtags του Twitter) «σε κλειστό χώρο, χωρίς μάσκα», με ένα «μπουκάλι ουίσκι στο χέρι», μαζί με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά.

«Οχι ότι μας δουλεύουν φυσικά, αλλά ο Πολάκης καπνίζει», έγραφε το σχόλιο που συμπλήρωνε τη δήθεν αποκαλυπτική ανάρτηση, η οποία συνοδευόταν μάλιστα από φωτογραφικό ντοκουμέντο (δείτε το κάτω).

Στον πειρασμό της αντιπολιτευτικής γυμναστικής δεν αντιστάθηκε, μεταξύ πολλών άλλων –λιγότερο επώνυμων– στελεχών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, και η τραγουδίστρια και βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Ραλλία Χρηστίδου, η οποία έσπευσε να αναπαραγάγει την «αποκάλυψη» για τον «αναίσθητο Πρωθυπουργό», που κάνει διακοπές εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας, και να τη μοιραστεί με τους ψηφοφόρους της.

Με τη διαφορά ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν του 2019 και ο Πρωθυπουργός δεν είχε μεταβεί για Σαββατοκύριακο στο Μέτσοβο… Αλλά με τον τοξικό ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ισχύει το ρητό «μην αφήνεις τις λεπτομέρειες να σου χαλάσουν μια καλή ιστορία».

Αργότερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σαν άλλο troll του Διαδικτύου, «κατέβασε» την ανάρτηση, αφού την πληροφόρησαν ότι η συνταρακτική «αποκάλυψη» για τον κ. Μητσοτάκη δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη κρούσμα fake news.

Αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που στον «θαυμαστό κόσμο» του Twitter γινόταν κάτι αντίστοιχο, η περίπτωση της κυρίας Χρηστίδου πήρε διαστάσεις, καθώς για πρώτη φορά υπήρξε παρέμβαση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, που την κάλεσε να βγει και να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για την αναπαραγωγή-διακίνηση της συκοφαντικής ανάρτησης κατά του κ. Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση έχει αναλυτικά ως εξής:

Η κυρία Χρηστίδου οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα fake news κατά του Πρωθυπουργού.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί πάγια τακτική των υπογείων της Κουμουνδούρου, υπηρετώντας την επιλογή των προσωπικών επιθέσεων κατά του Πρωθυπουργού με κάθε τρόπο και μέσον, που έχει υιοθετήσει ο κ. Τσίπρας. Την τακτική αυτή μέχρι τώρα υπηρετούσαν γνωστοί δημοσιογραφικοί κύκλοι και διάφορα troll του διαδικτύου. Αυτή τη φορά στο «παιχνίδι» μπήκαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Ραλλία Χρηστίδου, με fake ανάρτησή της έδωσε το σύνθημα για άλλη μια επίθεση, εμφανίζοντας ως χθεσινή, επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μέτσοβο που είχε γίνει το 2019! Ύστερα από την κατακραυγή αναγκάστηκε να κατεβάσει την ανάρτηση. Αλλά αυτό δεν αρκεί.

Είναι ανεπίτρεπτο μέλη του Κοινοβουλίου να λειτουργούν ως troll του διαδικτύου δημιουργώντας fake news.

Η κα Χρηστίδου οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Και όσο κ. Τσίπρας επιμένει να μην αποδοκιμάζει τέτοιες ενέργειες επιβεβαιώνει ότι βουλευτές και κάποιοι πρώην υπουργοί του βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...