281
Εμανουέλ Μακρόν και Ελον Μασκ συναντήθηκαν στην Νέα Ορλεάνη | Twitter @emmanuelmacron/via REUTERS

Μακρόν σε Μασκ: «Το Twitter πρέπει να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες»

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2022, 11:45
Εμανουέλ Μακρόν και Ελον Μασκ συναντήθηκαν στην Νέα Ορλεάνη
|Twitter @emmanuelmacron/via REUTERS

Μακρόν σε Μασκ: «Το Twitter πρέπει να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες»

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2022, 11:45

Τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Tesla Ελον Μασκ, που τον τελευταίο καιρό έχει εμπλακεί για τα καλά στα πολιτικά πράγματα του πλανήτη λόγω του τρόπου που μεταχειρίζεται το Twitter, συνάντησε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ, έγραψε στο Twitter πως είχε μια «ξεκάθαρη και ειλικρινή» συζήτηση με τον δισεκατομμυριούχο για τους κανονισμούς της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το περιεχόμενο.

«Διαφανείς όροι χρήσης, σημαντική ενίσχυση του ελέγχου περιεχομένου και προστασία της ελευθερίας έκφρασης: το Twitter πρέπει να κάνει προσπάθεια να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς», έγραψε ο Μακρόν μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Ορλεάνη.

«Δεν υπάρχει χώρος για τρομοκρατικό και βίαιο εξτρεμιστικό περιεχόμενο», ανέφερε σε άλλη ανάρτηση. «Θα συνεργαστούμε με το Twitter για να βελτιώσουμε την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο. Ο Ελον Μασκ μου το επιβεβαίωσε σήμερα. Ας προστατεύσουμε καλύτερα τα παιδιά μας στο Διαδίκτυο», επεσήμανε σε άλλο tweet.

Σύμφωνα με τον Guardian, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Εμανουέλ Μακρόν συζήτησε με τον Ελον Μασκ και για μελλοντικά «πράσινα» βιομηχανικά πρότζεκτ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών.

Ερευνητές έχουν αναφέρει αύξηση της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα, μετά την απόφαση του Μασκ να δώσει «αμνηστία» σε λογαριασμούς που είχε μπλοκάρει η προηγούμενη διοίκηση του Twitter. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο λογαριασμός του Κάνιε Γουέστ, ο οποίος όμως μπλοκαρίστηκε εκ νέου αυτή την εβδομάδα, καθώς ο ράπερ ανάρτησε σχέδιο με σβάστικα και το άστρο του Δαβίδ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...